MGP-sjefen Stig Karlsen tror på en spennende finale: – Alt er åpent

Fire uker før den store norske finalen i Melodi Grand Prix har vi tatt en prat med MGP-sjef Stig Karlsen for å gjøre opp en slags status. Hvor fornøyd er han med mottakelsen av årets låter? Hva kan vi vente oss av den norske finalen. Hva tror han om Norges startnummer i første halvdel av andre semifinale i den internasjonale finale uke i Mai?

– Responsen på låtene har mildt sagt vært svært positiv. Tidenes MGP-heat er en beskrivelse som går igjen blant folk. 

Det sier Karlsen på spørsmål om hvordan han synes årets låter og artister har blitt mottatt. Stig Karlsen sier også at reksjonene tyder på en spennende finale i Oslo Spektrum.

– Det virker som publikum har veldig forskjellige favoritter i år, noe som betyr at det kommer til å bli en veldig spennende finale. Noens favoritt er andres bunnplassering og omvendt. Alt er åpent. Her kan alt skje, sier MGP-sjefen videre tydelig fornøyd og spent. 

På oddsen er det Rebecca og hennes «Who we are» som leder, mens om en måler strømmetall fra YouTube og Spotify er det Alexander Rybak og Vidar Villa som ligger best an.Ingen av årets låter har så langt kommet inn på hitlistene, men noen er listet for radiospilling. Den som spilles mest er Charla Ks «Stop the music», men også Aleksander Walmanns «Talk to the hand» og Vidar Villas låt «Moren din» spilles på radio. Fra og med 26.februar skal samtlige MGP låter spilles daglig på Norgs største radiokanal NRKP1 fram mot finalen. Hver lørdag klokka 12.03 sender samme kanal programmet «Snart MGP», som hadde premiere sist lørdag med Alexander Rybak og Nicoline som gjester. Det programmet kan du høre her.¨

Stig Karlsen er ikke stresset over at det så langt ikke er noen MGP-låter på hitlistene: 

– Det blir spennende å følge låtenes liv videre. Inten hits foreløpig, men lanseringsvindu til MGP varer i mange uker, og nå øker rotasjonen av låtene på radio, og interessen for årets finale styrker seg hver dag som går, både hos publikum og i mediene. Jeg har registrert at årets låter streames betydelig mer enn i fjor Tiden får vise om vi får en ny superhit på linje med fjorårets «Grab the moment». 

Han sier hele teamet bak MGP nå er godt i gang med selve sendingen som sendes på NRK1 lørdag 10.mars klokka 19.55: 

– Både innhold og shownumre er vi nå godt i gang med.  TV-seerne skal få alt man forventer seg av en MGP-finale. Det blir heftige shownumre med sansere, konfetti og pyroeffekter. Men det er først og fremst musikken og artistene som spiller hovedrollen i Oslo Spektrum 10.mars. Det vil utløses stor spenning og mye emosjoner når ti artister skal bli til en vinner som skal representere Norge i Lisboa. 

Norge har i år trukket startnummer i første halvdel av andre semifinale i den internasjonale finalen. «Vår» semifinale blir dermed på Kristi Himmelfartsdag, torsdag 10.mai. Mange ser det som en fordel å få opptre i andre halvdel, og «vår» semifinale anses å være rimelig tøff siden det er så mange med der som er nesten garantert finaleplass uansett. Men Stig Karlsen tar det hele med ro: 

– Det blir fint! Vårt fokus er å gi Norges låt og artist et flott og minneverdig nummer, som forhåpentligvis vil imponere Europa. Når vår artist får komme på scenen, og i hvilken semifinale rår vi ikke over. 

Allerede nå er planleggingen av MGP neste år, i 2019 i full gang. Det er allerede åpnet for innsending av låter. Det er rekordtidlig:

-Det har vært lagt ned et betydelig arbied for å sette sammen årets bidrag, og det å starte prosessen tidlig har vært en av mange faktorer til at vi har lyktes så godt med deltakerne i MGP2018. Kvaliteten på årets låter, og alle de positive tilbakemeldingen taler litt for seg selv. Det å produsere MGP med alt hva det innebærer, er en tidkrevende og kompleks prosess. Med en tidligere påmelding og et større påmeldingsvindu gir vi oss mer tid til å jobbe med musikken. Arbeidet med å motivere komponister og artister for 2019 er allerede i gang. 

Du kan sende inn låta til MGP2019 her: 

Den norske finalen i årets Melodi Grand Prix går av stabelen 10.mars i Oslo Spektrum og sendes direkte på NRK1 klokka 19.55. Det er ti artister med, og du kan høre alle låtene og lese mer om artistene på NRKs egen MGP-side.  Her er NRKs offisielle Spotifiy-spilleliste med årets låter: MGP2018

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien