I kveld: Finale i A Dal 2018

Etter tre runder med innledende heat og to semifinaler er det klart for finale i årets A Dal. Finalefeltet består utelukkende av mannlige artister så det blir en testosteronfylt kveld i Budapest der én vinner skal kåres.

 

Finalistene i årets A Dal er åtte i tallet. Alle fremfører låten sin en gang før dommerne gir 4,6, 8 og 10 poeng til sine fire favorittlåter. De fire låtene med høyest poengsum går videre til superfinalen der seerne velger vinneren alene. Dette er en noe kontroversiell metode å velge vinneren på da det i semifinale alltid er en «utvei» for seernes favoritt for å gå videre til finalen. Årets seerfavoritt Meggyfa har fått noe lavere jurypoeng enn mange av de andre finalistene og det er knyttet stor spenning om han kan snu dommerne nok i finalen til å få nok poeng til å gå videre til finalen. Ellers er de andre store favorittene låtene til AWS, yesyes og Danifely Gergely.

 

Finalistene kan du se i videoene under

 

Finalen kan du se på MTV klokken 20:30 HER

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien