Alt klart for stor finale i Romania

I kveld velger Romania sitt bidrag til Lisboa når finalen i Selecția Națională 2018 går av stabelen fra hovedstaden Bucuresti. I alt 15 bidrag står på startstreken og skal kjempe om den gjeve seieren.

Etter den største utgaven noensinne, for å markere landets grenseutvidelse etter 1. verdenskrig for 100 år siden, avrundes Selecția Națională 2018 med finale fra Sala Polivalentă i Bucuresti i kveld. Etter fem semifinaler der tre låter hver gang har blitt stemt videre av en ekspertjury har i alt 15 bidrag blitt klare for finalen.

Slik ser startrekkefølgen ut:

1. Rafael & Friends – We Are One
2. TIRI – Deșert de sentimente
3. Claudia Andas – The One
4. Echoes – Mirror
5. Dora Găitanovici – Fără tine
6. Eduard Santha – Me som romales
7. VYROS – La la la
8. Feli – Royalty (Bună de iubit)
9. Teodora Dinu – Fly
10. M I H A I – Heaven
11. Xandra – Try
12. Jukebox feat. Bella Santiago – Auzi cum bate
13. Alexia & Matei – Walking On Water
14. Erminio Sinni & Tiziana Camelin – All the Love Away
15. The Humans – Goodbye

Du kan lytte til alle låtene på sidene til den rumenske TV-kanalen TVR ved å klikke her.

Kveldens sending ledes av tidligere ESC-deltaker Cesar Ouatu og makker Diana Dumitrescu. TVR lover en storslagen finale med mange artistinnslag, blant andre fra fjorårsvinner Ilinca Băcilă, folkrockbandet Alex Calancea Band og de moldoviske representantene Doredo.

Programmet starter klokken 20.00 og kan følges på TV-kanalene TVR 1, TVR HD, TVR International, TVR Moldova og TVR +. Mest aktuelt i Norge er nok å se programmet via webcasten til tvrplus.ro (se lenke nedenfor).

Etter at juryen har bestemt utfallet i semifinalene er det helt og holdent opp til folket hvem som skal representere Romania i år, ettersom vinneren kåres 100% gjennom publikumsstemming.

Seierherren skal følge i fotsporene til Ilinca feat. Alex Florea som stod for Romanias beste plassering på mange år da de i Kiev sang landet til en 7. plass i finalen med festlige ‘Yodel It.’

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien