escNorge tror på MGP-seier til Rebecca.

Foto: NRK

 

De siste fem ukene har escNorges skribenter vurdert årets MGP låter en etter en. Nå er det på tide med en oppsummering og rangering. Vi har også fått de fleste av våre skribenter til å leke spådamer og menn, og spå hvem som vinner den norske finalen, og si litt om hvordan de tror den vil kunne gjøre det i Lisboa.

Hver av våre femten skibenter har hatt ti feler å dele ut til hver enkelt låt. Rangeringen etter at alle femten har delt ut feler til årets finalister er slik.

1) Rebecca: «Who we are»                                               120        

2) Stella/Alexandra: «You got me»                                    112

3) Alexander Rybak: «That´s how you write a song»       106

4) Charla K: «Stop the music»                                           98

5) Aleksander Walmann: «Talk to the hand»                     96

6) Vidar Villa: «Moren din»                                                83

7) Alejandro Fuentes: «Tengo Otra»                                 81

8) Ida Maria «Scandilove»                                                70

9 )Tom Hugo: «I like, I like, I like»                                     61

9) Nicoline: «Light me up»                                                61  

Når vi ser på hvilke som fikk flest toppscore så ligger Rebecca og Alexander Rybak lite tre tiere hver, mens Charla K fikk én tier. Størst spredning av alle har Aleksander Rybak som fikk tre tiere, men også én ener. 

Hver av våre skribenter skal oppsummerer årets vurdering med å svare kort på to spørsmål: Hvem tror du vinner MGP2018? Og, hvordan tror du denne vil gjøre det i Eurovision?

Hasse Christian Jacobsen: 

Ikke for at det er min favoritt men basert på hvilken type låter som Norge tidligere har stemt fram som vinner av MGP og stemningen blant MGP-fans i årets utvelgelse, tror jeg «Who We Are» med Rebecca vinner MGP 2018. 

Jeg er veldig usikker, men jeg tror også at «Who We Are» vil komme til finalen i ESC. Da den musikalske oppbyggingen av låta ikke skiller seg ut på noen måte, vers, refregn, vers, refreng uten modulasjoner eller noe annet som skaper liv i låta blir den for meg en smule kjedelig og den vil få et problem med å matche alle andre sterkere ballader. Det er dessuten vanskelig å lage et spektakulært sceneshow som folk husker til denne type låt og jeg er redd den vil drukne i mengden av god og oppsiktsvekkende scenografi og låter. Den vil høyst sannsynlig plassere seg langt nede på ESCs poengliste tror jeg, kanskje rundt 15- 20. plass.

Mandy Pettersen: 

På grunn av låtens oppbygging, dens vakre tekst og budskap samt Rebeccas kraftfulle stemme, tror jeg «Who we are» stikker av med seieren i årets MGP.

Det er mange faktorer som spiller inn for at vi skal gjøre det bra i ESC, men hvis Rebecca får til en stilfull og dramatisk fremføring som bygger seg opp i takt med låta, så tror jeg Norge kan være med å kjempe om en god plassering i Lisboa.

Anders M. Tangen: 

Nå har vi ikke sett eller hørt liveopptredenen. Den tror jeg vil avjøre mye i år, og det er godt mulig vi får en helt annen vinner enn de som nå figurerer øverst på ulike lister. Men utifra studiversjoner tror jeg Rebecca tar seieren, fordi det er en flott melodi med en høy gåsehudfaktor. 

Dersom vi har flaks, framføringen til Rebecca er overbevisende, og MGP-teamet greier å lage en scenisk framføring i verdensklasse så kan denne fint havne Topp 7 og være med å snuse på en topplassering. 

Eirik Hagen: 

Jeg tror Rebecca vinner.

Vi kommer til finalen og kommer på en 16.plass der. 

Eivind Charlie M. Sætre: 

Oppsummert er årets MGP verken i pluss eller minus mot tidligere årganger, men der man tydelig forsøker å sikte seg inn mot spilletid i radioene – er det det minst kjente navnet og kanskje mest typiske MGP-bidraget som utmerker seg: Rebecca bør og skal representere oss i Lisboa. Om og men … Hun må overbevise fra scenekanten, da hun i bunn og grunn er finalens eneste ubekrevete blad i denne sammenhengen.

Foreløpig virker finaleheatet i Lisboa til å bli usedvanlig variert, og en melodiøs ballade i den sammenhengen kan raskt bli en fordel så lenge melodilinjene er sterke nok. Og det er de i «Who We Are». Noen seier blir det imidlertid ikke samme hva vi sender, så her må NRK bare stå enda hardere på til neste års MGP.

Tommy Hansen:

Jeg tror det står mellom Alexander Rybak, Rebekka og Alexandra & Stella.

Hvis noen av de jeg nevnte over vinner, så går det nok litt forskjellig. Rebekka tror jeg ikke tar seg videre, da låten hennes blir for kjedelig i forhold til det som har blitt valgt hittil. Rybak tar seg nok til finale, men vinner ikke Eurovision igjen. Stella & Alexandra har en fengende låt, som kan skille seg ut så tror de har størst sjanse på finale og topp ti.

Thomas Steen: 

Jeg tror «Who We Are» med Rebecca vinner.

Den tror jeg får finalebillett, og ender opp et sted mellom 8. og 15. plass i finalen.

Michael Simonsen (Danmark)

At spå er jo altid svert, men der er nogle riktig fine kandidater til å ta seieren, hvis det skal vurderes med mine ører. Spesifikt tror jeg at det kommer til  være Aleksander Walmann eller Rebecca – magefornemmelsen siger Rebecca ender øverst på podiet i den norske finale!

At skulle spå om plaseringen i ESC er jo ikke lettere… Der er stadig lang vei til alle årets bidrag er funnet til Eurovisjonens Grand Prix – skulle det blive Rebecca som vinner, tror jeg p et forsiktit bud, til en plasering omkring 10. plassen i finalen (+/-). Meget kan gjøres med liveoptreeden på scenen, og såfremt at der innfries på mine umiddelbare forventninger – så er det 8.-10. plassen. Uanset hvem som vinner i Oslo – pøj pøy til jer i Norge, må den bedste låt vinne, og må det gå jer vel i Eurovisjons utgaven!

Eirik Finbak: 

Til tross for at Alexander Rybak har laget sterkere låter så tror jeg kombinasjonen av et engasjerende live show, statusen til Rybak og at låta tross alt er ganske catchy gjør at han vinner billetten til Lisboa. Han er tross alt en av norges beste artister og entertainere og kommer garantert til å skape stemning både i spektrum og i stuene hjemme.

Veldig vanskelig å si hvordan Rybak gjør det. Han er enda veldig populær i mange land, men jeg tror ikke låta er sterk nok til å gi oss seier. Men Rybaks scenetekke kommer nok til å overbevise mange stemmere. Mest sannsynlig går vi lett til finalen og får en grei plassering blant de 15 beste.

Silje Smith Hansen:

Vanligvis stemmer magefølelsen min ganske godt når det kommer til MGP-resultater, men i år syns jeg det er ekstremt vanskelig! Vil helst ikke si noe før jeg har sett sceneshowene, som kan ha utrolig mye å si, men jeg holder likevel en knappenål på REBECCA – WHO WE ARE. Dette er en utrolig sterk ballade med et sterkt budskap, og en jente med en helt fantastisk stemme. Tror denne kommer til å stå litt spesielt ut.

Når det gjelder ESC, så er jeg utrolig dårlig til å forutse – men jeg tenker denne låta både kan gå helt til topps og helt til bunns. Kommer kanskje litt an på sceneshowet, hvilke konkurrenter vi får, og små tilfeldigheter som startnummer, hvilke land som stemmer i semifinalen osv. Det er kanskje litt skummelt å sende en ballade da de lett drunkner i mengden – men det hender jo ballader gjør det virkelig bra – se på Portugal i fjor! Alt i alt så tror jeg Europa kommer til å like Who We Are.

Anne Ramstad Nordby:

Jeg tror det kommer til å stå mellom Rybak og Rebecca, og vinneren er den som eier scenen mest i Spektrum.
Hvordan sjansene blir i Lisboa… øh… Rebecca bør fint klare en finaleplass hvis hun fenger live, kanskje til og med topp 15. Rybak… vinner Euroclub!

Charlotte Sissener: 

Det er vanskelig, men jeg må si Rebecca. Hvis alt ved scenefremføringen klaffer, tror jeg hun kan treffe en nerve i folk.

Hvordan jeg tror hun vil gjøre det i Eurovision? Dersom det ikke kommer altfor mange sterke konkurrenter innenfor samme sjanger, kan hun kanskje snuse på en Topp 10 eller Topp 15-plassering, men det er vanskelig å spå såpass tidlig i løpet – før alle har valgt sine låter.

Morten Thomassen: 

Jeg tror Rebecca vinner.

Med det valget spår jeg en topp-10-plassering i Lisboa

Oppsummert har altså Rebecca både fått flest feler i escNorges vurderinger av hvilke låter vi skribenter synes er best. Det er også den låta som de aller fleste av våre skribenter tror vil bli vår representant i Lisboa. Med alle forbehold om sceneframføringer og alt vi ikke vet noe om ennå. Så vi får ta denne vurderingen med det kiloet med salt som må til. Smak og behag kan som kjent diskuteres, men vi kan aldri bli enige. Hva tenker du som leser dette? Er du enig escNorges vurderinger, og våre «spådommer»? Låta escNorge tror mest på kan du se og høre i en tekst-video nederst i artikkelen. 

 

                                                                                                                                                                                                                                  

Del:
Relaterte artikler