Island velger i kveld!

Det blir mange nasjonale finaler i kveld – og en av dem er Söngvakeppnin på Island!

Island debuterte i Eurovision i 1986, og har siden den gang vært med alle år untatt 2. Kun 6 av bidragene har blitt valgt internt, og resten av årene har konkurransen Söngvakeppnin vært en tradisjon. Konkurransen, som var kjent som Söngvakeppni Sjónvarpsins har kjørt flere forskjellige konsepter gjennom årene, både med og uten semifinaler – men de siste årene har de stort sett holdt seg til samme konsept som i år.
I alt 12 deltakere har gjennom to semifinaler blitt til 6 – tre kvalifiserte fra hver semifinale. Låtene ble fremført på Islandsk i semifinalene, men i kveld kan artistene velge hvilket språk de vil synge på. Det språket låtene fremføres på i kveld vil også bli det språket vinneren fremfører låta på i Lisboa. Disse 6 deltar i kveld:

1. Fókus – Battleline
2. Áttan – Here for you
3. Ari Ólafsson – Our choice
4. Heimilistónar – Kúst og fæjó
5. Aron Hannes – Gold digger
6. Dagur Sigurðsson – Í stormi

Mens juryer har vært med på å bestemme i semifinalene er det i kveld 100% opp til Islands innbyggere hvem som reiser til Lisboa. Og det er MYE som står på spill i kveld – i tillegg til den verdifulle billetten til Lisboa får kveldens vinner en pengepremie som tilsvarer rundt 2.3 millioner norske kroner!

Om du er så heldig å ha tilgang til den Islandske TV-kanalen RÚV kan du se finalen her i kveld kl 20.45 norsk tid. Hvis ikke kan du også se finalen helt gratis via DENNE LENKEN. Her kan du også høre på kveldens bidrag på forhånd.

Island sendte i fjor artisten Svala med elektropoplåta «Paper». Til tross for sin svært innholdsrike artistkarriere ble Svala igjen i semifinalen, og Island håper på et bedre resultat i år. Kveldens vinner blir å se i første halvdel av første semifinale den 8. mai i Lisboa.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien