Sanmarinsk finale i kveld

Kl. 21.00 i kveld starter San Marinos første nasjonale finale noensinne.

I kveld kan du se den sanmarinske finalen, 1 in 360, HER. Finalen sendes direkte fra Slovakia, med Nick Earles og Kristin Stein som programledere. Tidligere har vi kunne avsløre at et av jurymedlemmene, den tidligere Eurovision-deltakeren Zöe, har skrevet nesten alle låtene i konkurransen. Til escNorge bekrefter arrangøren av 1 in 360 at Zöe har vært med på å skrive nesten alle låtene. Samtidig sier de at det ikke skulle være problematisk at en låtskriver også er dommer i samme konkurranse, fordi Zöe ikke har skrevet låtene alene. 

Zöe skal også i kveld bedømme bidragene, sammen med Neon Hitch, Ladislav Kossár, John Kennedy O’Connor og San Marinos Head of Delegation, Alessandro Capicchioni. Her finner du mer info hvordan selve avstemningen vil bli gjennomført. Blant de elleve bidragene i kveldens konkurranse er norske Camilla med låten «Yo no soy tu chica».

De elleve bidragene i kveldens finale er:

Tyske Sebastian Schmidt er en av tre som skal fremføre låten «Stay» i kveldens finale. Han deltar også på en annen låt.

Norske Camilla skal kjempe om seieren i 1 in 360 i kveld med låten «Yo no soy tu chica».

 

Finske Emma Sandström fremfører låten «Diamonds».

 

Maltesiske Franklin Calleja har forsøkt å delta i Eurovision for Malta tidligere, men deltar nå i den sanmarinske uttakingen med «Stay». Samme låt som Schmidt fremfører.

 

Giovanni Montalbano fra Italia deltar med en låt på italiensk, «Per quello que mi dai».

 

Irol er den eneste deltakeren fra San Marino, og har vært å se i Eurovision tidligere. Da som poengoppleser. I kveld fremfører han låten «Sorry», som han synger sammen med Sebastian Schmidt.

 

Jenifer Brening er fra Tyskland, og skal fremføre «Until the Morning Light».  

 

Det er ikke bare i Norge vi har en låt med navn «Who We Are». Samme tittel har låten maltesiske Jessica Muskat skal fremføre. Også her deltar en annen av deltakerne, Jenifer Brening.

 

Israelske Judah Gavra endte på fjerdeplass i den israelske uttakingen i 2013, men er tilbake i år. Også han skal fremføre låten «Stay».

 

Sara de Blue fra Østerrike deltar med låten «Out of The Twilight».

 

Zimbabwiske Tinashe deltar med «Free Yourself».

Hvem som overtar stafettpinnen etter Valentina Monetta og får representere San Marino avgjøres i kveld kl. 21.00.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien