Dagens bidrag: Tyskland

I tiden frem mot Eurovision i mai skal vi her på escNorge bruke tiden til å presentere alle årets bidrag. Det blir et nytt bidrag hver dag, og dagens land er Tyskland.

Tysklands håp i Lisboa blir den 28-år gamle Michael Schulte fra lille Dollerup, helt opp mot den danske grensen. Schulte startet allerede i 2007 å publisere egne videoer på YouTube, og gjennom årene har han fått over 200.000 følgere og over femti millioner treff på hans egen kanal.

Etter en kort platekarriere i starten av dette tiåret, valgte Schulte å fokusere på små klubbopptredener og som låtskriver. Han har hatt flere høyt plasserte låter som bakmann for andre artister, mens hans egne låter har gjort det riktig så bra på strømmetjenester som Spotify. I 2016 gjorde han et lite comeback på platefronten, og i tidligere år seiret han klart i Tysklands nasjonale utvelgelse – Unser Lied für Lissabon.

Låten You Let Me Walk Alone er skrevet i Schulte selv i samarbeid med dansken Thomas Stengaard, og tyskerne Katharina Müller og Nisse Ingwersen. Alle tre er kjente låtskrivere for det tyske markedet, og har hatt flere storselgere på de nasjonale listene.

Bidraget er en hyllest til Michaels nå avdøde far, og forteller om savnet – noe vi ser klart igjen i tekstlinjene i refrenget: I was born From one love of two hearts We were three kids and a loving mum You made this place a home A shelter from the storm You said I had One life and a true heart I tried my best and I came so far But you will never know Cause you let me walk this road alone  

Låten er en ballade med nokså klare referanser til navn som Ed Sheeran, og kanskje mer irsk enn tysk i uttrykket:

Tyskland er som alltid forhåndskvalifisert til finalen, og etter to sisteplasser – og nær en tredje i fjor – tror mange at Michael kan få en adskillig bedre mottakelse i Lisboa. Låten har riktignok bare blitt en liten hit i hjemlandet, men på bettinglistene ligger den for øyeblikket midt på.

Michael Schulte kan du følge videre med her:

Instagram: michaelschulte

Facebook: schultemusic

Twitter: schultemusic

YouTube:michaelschulte

Hvordan vil Tyskland gjøre det i Lisboa? Tyskland 2018

  • Ja, de kan vinne!
  • De bør klare topp 5!
  • De havner på øverste halvdel.
  • Tror ikke så veldig høyt, nei.
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av!

Stem

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien