Dagens bidrag: Frankrike

I tiden frem mot Eurovision i mai skal vi her på escNorge bruke tiden til å presentere alle årets bidrag. Det blir ett nytt bidrag hver dag, og dagens land er Frankrike.

Frankrikes håp i Lisboa blir duoen Madame Monsieur, som består av Jean-Karl og Emilie. Deres første møte var tilbake i 2008, men som musikalsk prosjekt har de samarbeidet i fem år siden 2013.

Jean-Karl Lucas har sine røtter i Amiens, omlag tolv mil fra Paris, mens Émilie Sattonet trådde sine første skritt i Nice. De har i dag sin base i Paris, hvor de sakte har opparbeidet seg en karriere på klubber og som låtskrivere. De er kjent for å blande sammen franske tradisjoner med mer amerikanske stilarter, og en viktig brikke i lydbildet deres er produsenten Guillaume Silvestri som de har samarbeidet med siden platedebuten og EP-en Tandem i 2016

I sammenheng med deres seier i den franske nasjonale finalen har de også utgitt sitt debut-album: Vu d’ici.

Bidraget til Lisboa er en slags neddempet og melodiøs poplåt, som tekstmessig er inspirert fra fjorårets TV-bildet fra Middelhavet og påfølgende flyktningestrøm. Mercy, en tittel som kan vekke assosiasjoner til lignende på flere språk, er navet på en liten jente født midt ute på havet:Je suis née ce matinJe m’appelle MercyAu milieu de la merEntre deux pays, Mercy
* * *On a quitté la maison, c’était la guerreSûr qu’elle avait raison, y’avait rien à perdreOh non, excepté la vieFritt oversatt:Jeg ble født om morgenenNavnet mitt er MercyPå midten av havetMellom to land, Mercy* * *Vi forlot huset, det var krigenHun (mor) hadde nok rett, det var ingenting å misteNei, unntatt livet

Teksten gikk rett hjem hos mange franskmenn, som stemte bort de internasjonale juryene som hadde et helt annet bidrag som sin favoritt. Madame Monsieur – og Mercy – ble dermed vinneren av den første nasjonale, franske finalen på mange år:

Frankrike er som alltid forhåndskvalifisert til finalen, og etter to fine plasseringer på rad – er interessen for konkurransen absolutt stigende i landet. Bidraget har gjort det riktig så bra på de hjemlige listene og gikk tidligere i vår helt opp til en fin 3. plass. På oddsen ligger Mercy for øyeblikket godt inne på topp 10, faktisk like bak vårt eget bidrag.

Madame Mosieur kan du følge videre med her:

Instagram: LINK

Facebook: LINK

Twitter: LINK

YouTube:LINK

Hvordan vil Frankrike gjøre det i Lisboa? Frankrike 2018

  • Ja, de kan vinne!
  • De bør klare topp 5!
  • De havner på øverste halvdel.
  • Tror ikke så veldig høyt, nei.
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av!

Stem

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien