Dagens bidrag: Tsjekkia

I tiden frem mot Eurovision i mai skal vi her på escNorge bruke tiden til å presentere alle årets bidrag. Det blir ett nytt bidrag hver dag, og dagens land er Tsjekkia.

Tsjekkia har en begredelig statistikk i Eurovision Song Contest og kan bare vise til én finale (2016). Der fikk de attpåtil 0 poeng av seerne og endte til slutt på en 25. plass. I år er derimot tsjekkerne spådd et mye bedre resultat.

Mannen som skal få æren av å delta for Tsjekkia i år, ble valgt gjennom en utvelgelsesprosess som foregikk på nett. Interesserte artister kunne levere låter til den tsjekkiske TV-kanalen, og 6 låter ble valgt ut til en «nettbasert» nasjonal finale der man kunne gi en stemme til sin favoritt basert på studioversjonen. Storfavoritten i utvelgelsen var 22 år gamle Mikolas Josef, og han vant hele sulamitten ganske klart.

Mikolas Josef ble født 4. oktober 1995 i Praha og har bodd både i Tsjekkia, Wien og London i løpet av sitt unge liv. Han har blant annet spilt ulike instrumenter, satset på drama, vært modell og laget musikkvideoer. Låten han stiller med i Eurovision, Lie To Me, har han skrevet og produsert helt selv. Ja til og med musikkvideoen er regissert av han selv. Låten handler om en jenta som såret han og var utro. Teksten har vært lite barnevennlig så i forbindelse med deltakelsen i Eurovision har han måtte tone ned språkbruken noe, og ny versjon er nå ute.

«I know you ‘bop-whop-a-lu bop’ on his wood bamboo

When you were still seeing me and well he didn’t even knew hmm

But God damn it come and count to three now sit down GGY

I’m on fire»

Tsjekkia er storfavoritt til å gå videre fra den sterke første semifinalen i Lisboa, og en del tror den kan vinne også. Kan Tsjekkia gjøre det utrolige og vinne Eurovision? Vil neste års konkurranse finne sted i Praha?

Du kan følge Mikolas videre her:

Instagram: https://www.instagram.com/mikolasjosef/?hl=en

Facebook: https://www.facebook.com/MikolasJosef/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCk2hEZKtNbKRzdDDimNcPZQ

graf

Tsjekkia 2018

  • Ja, dekan vinne! 24.14%
  • De bør klare topp 5! 31.03%
  • De havner på øverste halvdel. 37.93%
  • Finale! Men tror ikke så veldig høyt. 6.9%
  • De strander nok i semifinalen. 0%
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av! 0%
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien