Dagens bidrag: Ungarn

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest, og i dag tar vi for oss Ungarn.

Årets utvelgelse i Ungarn bestod nok en gang av en runde A Dal. Siden A Dal ble startet i 2012, har Ungarn enda ikke stått utenfor finale og har nådd en rekke flotte resultater med 5. plassen i 2014 som høydepunktet. Den gang sang András Kallay-Saunders Running. Fjorårets deltakelse gikk også strålende, da Joci Papai sjarmerte Europa med sin Origo.

Årets utgave av A Dal var en konkurranse med mange sterke låter og store favoritter. Det var derimot en av de store outsiderne, som bygget opp popularitet og momentum under konkurransen, som gikk av med seieren. Bandet som vant og skal representere Ungarn i Eurovision heter AWS, og de skal fremføre låten Viszlát Nyár. Bandet ble opprettet i 2006 og flere av medlemmene er gamle barndomsvenner, og de spiller musikk av typen hard-rock. Låten er en rockete, men melodiøs låt. Sangen fremføres med en stor energi, og bandet ble veldig populært gjennom A Dal. Låten handler om vokalistens far og deres følelser og forhold rundt farens død i fjor sommer. For ungarere sies teksten å være veldig vakker, men den engelske oversettelsen gir nok ikke den samme følelsen som bare originalspråket kan gi.

Låten skal fremføres på ungarsk i mai, og vi kan forvente en kraftfull fremføring i semifinale 2.

Hvordan vil Ungarn gjøre det i Lisboa?   Ungarn 2018

  • De kan vinne!
  • De bør klare topp 5!
  • De havner på øverste halvdel.
  • Finale! Men tror ikke så veldig høyt.
  • De strander nok i semifinalen.
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av!

Stem

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien