Dagens bidrag: Portugal

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle deltakerbidragene i Eurovision Song Contest 2018. I dag går turen til årets vertsnasjon Portugal.

Etter å ha prøvd siden 60-tallet, vant Portugal endelig Eurovision Song Contest i 2017. Landet har lenge jaktet sin første topp-5 plassering i konkurransen og toppet det hele med seier i fjor da Salvador Sobral vant med låten Amar pelos dois i Kiev.

Årets utvelgelse foregikk på samme måte som i 2017, med først og fremst inviterte låtskrivere som fikk velge låt og sanger selv. Noen bidrag ble også valgt ut fra en «søkerbunke». De utvalgte bidragene deltok først i to semifinaler, der nesten alle bidragene ble fremført på portugisisk, men også noen på engelsk. Forhåndsfavoritten Diogo Picarra skuffet ikke de portugisiske seerne og sang seg rett inn i hjertene deres med sin låt. Uheldigvis viste det seg at låten var veldig lik en annen låt og dette førte til at Diogo trakk seg fra konkurransen. Vinneren av Festival de Cancao ble Claudia Pascoal med låten O Jardim.

Låten til 23 år gamle Claudia er skrevet av Isaura og er om hennes bestemor. O Jardim betyr «Hagen» og handler om savn. På scenen deltar også Isaura i noen deler av sangen, men det er Claudia som står for den skjøre og vakre fremføringen. Hun har deltatt i både Idol, X-factor og nylig The Voice der hun endte på en 6. plass.

Portugal er direktekvalifisert til finalen i Mai, og det blir spennende å se om de kan klare topp 10 nok en gang, eller om de kommer tilbake i de samme baner, nemlig nærmere bunn. Claudia og Isaura er hvertfall klare for å representere landet sitt med stolthet i Lisboa.

Hvordan vil Portugal gjøre det på hjemmebane  i Lisboa? Portugal 2018

  • De kan vinne!
  • De bør klare topp 5.
  • Øverste halvdel!
  • Tror ikke så veldig høyt.
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av!

Stem

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien