En måned igjen: Prøver og forberedelser i Lisboa

(Oppdatert) Om to gode uker starter prøvene i Lisboa, og nå er både prøveplan lansert og byggingen av selve scenen påbegynt. Her finner du info om begge:

Den «store» planen for de som ikke vil holde styr på alle datoer og klokkeslett, er denne:

Søn 29/4: Prøvestart

Søn 6/5: Åpning av Eurovision Village

Man 7/5: Åpningsserenomi: Den såkalte Blue Carpet, pluss offisiell åpning

Tir 8/5: Endelige prøver og juryfinale semi 1, Semi 1

Ons 9/5:

Tor 10/5: Endelige prøver og juryfinale semi 2, Semi 2

Fre 11/5: Endelige prøver og juryfinale, finale

Lør 12/5: Finale i Eurovision Song Contest 2018

 

 

SCENEN

Portugal og RTP tar en «Oslo» og går for en ren visuell lysfinale, hvor store LED-skjermer i bakgrunnen er borte. «Oslo», fordi det nettopp var tilbake i 2010 vi forrige gang var uten en form for LED som ledende elementer i scenekonstruksjonen. Ingenting tyder imidlertid på at vi får en mindre spennende opplevelse foran TV-skjermene i mai, da man tar i bruk siste teknologi for å bringe frem det beste fra de 43 deltakende landene på skjermen. En viktig brikke og inspirasjon for å kutte LED-skjermene, er nesten selvfølgelig vertsnasjonens egen seier fra fjoråret. Her skal artistene og låtene være i sentrum.

Som hele elleve årganger tidligere, har det svenskbaserte firmaet M&M ansvaret for det tekniske av lyd og lys – i nært samarbeid med RTP og EBU. Men det er første gang de arbeider uten de store LED-skjermene, og det kan bli spennende å se hvordan firmaet løser dette. M&M var ikke involvert i Oslo-finalen.

Tradisjonen tro kan man følge teamet dag for dag: Også i år legges det ut daglige oppdateringer, og lenken til denne fra Altice Arena i Lisboa finner du under denne artikkelen.

Konseptet bak det visuelle er forøvrig Portugal som sjøfarts- og gammel koloninasjon, som jo også gjenspeiles dels i årets logo(er). Dette skal også frem i selve sceneuttrykket, og hele konseptet er at hvert land er sitt «skip» som skal oppdages gjennom de tre finalekveldene i mai.

 

 

PRØVENE

Endelig program er ikke offentliggjort, men Alexander Rybak skal trolig i gang på dag 3: dvs. tirsdag 1. mai og fredag 4. mai.

Endelig datoer og tidspunkt kommer vi selvsagt tilbake til.

 
 
Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien