Dagens bidrag: Østerrike

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle deltakerbidragene i Eurovision Song Contest 2018. I dag går turen til hjertet av Europa, byd velkommen til Østerrike.

Neste land kommer opp, og det er tid til å se lidt på Alpelandet Østerrike, som i år representeres av Cesár Sampson. Østerrike startede deres Eurovisjon-reise tilbake i 1957, da de sammen med Danmark og storbritannia, entrede den lille familie, som året før var blevet stiftet. Østerrike har gjennom årene fået fine plasseringer i top 10, men de senesste mange år, har der dog været langt mellem plasseringer, som der var verd å skrive hem om. De har aldrig endt på en 2. eller en 3. plass, til gengeld er det blevet til to 1. plasser – den første vinner var en klassisk sang for tiden, som endte med at røre juryerne (og kanskje seerne), den andre vinner var vel kontroversjel, og et bidrag som gav mangt en diskusjon rundt omkring på kontinentet.

Østerrike har de seneste år vekslet mellem å ha en nasjonal finale, og ellers velge en artist internt hos kringskasteren ORF. I år ble det atter et internt valg, da man avslørte at årets representant ville blive den 34-årige Cesár Sampson. Cesár lever av å synge, skrive musik og så er han så godt skåret, at han også lever av å være model. Som 17-årig startede hans musikalske reise, da han som forsanger tournerte rundt i verden, som sanger i front for nogle av østerrikes mest kendte artister indenfor alternativ musik. Efter et stykke tid ble han mæt av dette, og rykkede bakom i stedet for, og begyndte å komponere og skrive musik, likesom at han agerede som vokal produser.

Cesár har tidligere stiftet bekendskap med Eurovisjon, dette gjorde han i 2016 og 2017, da han som medlem av Symphonix International, var en del av kollektiv produser-team, som støttede ved Bulgarias bidrag, og sikrede landets bedste plasseringer. Årets låt fra Østerrike heter ’Nobody but you’ – og Cesár har selv været med til å komponere og skrive låten, dette sammen med: Sebastian Arman, Joacim Persson, Johan Alkenäs og Borislav Milanov. Dermed er også Østerrike et av landene, som har svenske navne indblandet i årets bidrag.

Cesár Sampson står klar på scenen til mai, for at forsøke, å sikre landets 3. seier. Østerrike stiller i den 1. semifinale, hvor de skal på scenen som land nummer 13 – lige mellem Kroatia og Hellas.

Hvordan vil Østerrike gjøre det i Lisboa? Østerrike 2018

  • De kan vinne!
  • De bør klare topp 5!
  • Finale! Men tror ikke så veldig høyt.
  • De strander nok i semifinalen.
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av!

Stem

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien