Intervju med Saara Aalto

Saaro Aalto. Foto: Silje Smith Hansen / ESC Norge

Lørdag 14. april var artister og band fra 32 land samlet i AFAS Live arena i Amsterdam for å delta i den 10. utgaven av Eurovision in Concert. escNorge har pratet med noen av dem. Først ut er Finlands Saara Aalto.

Etter en lang tradisjon med vanlige nasjonale finaler annonserte Finlands kringkaster i november 2017 at de hadde valgt Saara Aalto internt som landets representant i 2018.
I februar ble det avholdt en nasjonal finale hvor Saara fremførte alle låtene. Folket stemte frem låta Monsters, en låt som betyr mye for Saara…

Kan du fortelle oss litt om låta di? Hva handler den om?

– Låta mi heter ”Monsters”, og handler om å heve seg over negative kommentarer du har fått i livet. Kanskje har noen fortalt deg at du burde forandre deg, at du ikke er bra nok, eller at det er noe galt med deg.
Du vil alltid huske de negative tingene du har hørt, og låta handler om å gi slipp på disse tingene, velge positivitet og komme deg videre i livet.

Er det noe spesielt som inspirerer deg til å lage musikk?

– Livet, og ting jeg går gjennom. ”Monsters” kommer fra mitt eget liv. Jeg ble mobbet og ikke akseptert, og alle de negative kommentarene er alltid i hodet mitt, og jeg er nødt til å gi slipp på dem.
Jeg skriver alltid om følelsene mine.

Sangen din er veldig populær – hva hadde det betydd for deg å ta Finlands andre seier i Eurovision?

– Det hadde betydd ALT!
Finland får ikke alltid så mange poeng, og hvis jeg hadde vunnet, hadde det betydd at all jobben jeg har gjort, har lønnet seg, og at alt er mulig i livet. Jeg hadde selvfølgelig blitt utrolig glad!

Har du noen planer om sceneshowet i Lisboa?

– Selvfølgelig! Jeg kan ikke fortelle noe om det enda, men det kommer til å bli veldig bra!

Hva har vært det beste med Eurovision-eventyret så langt?

– Kanskje når vi valgte sangen, i den nasjonale finalen hvor jeg sang tre sanger. Det var veldig gøy, for jeg elsker å stå på scenen! Men nå er jeg jo på vei til Lisboa, og det kommer til å bli enda mer, og jeg gleder meg!

Hva gleder du deg mest til i Lisboa?

– Å se Eurovision. Jeg har aldri vært på Eurovision, og jeg er en stor fan!

Til slutt, har du noe du vil si til fansen i Norge?

– Jeg er veldig glad for at låta mi har inspirert mennesker til å være modigere. Jeg håper norske fans vil like låta mi og vil støtte meg!
Tusen takk!

Saara har fått startnummer 15 i første semifinale den 8. mai. Vi ønsker henne lykke til! Hør låta i videoen under.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien