Slik jobbes det med Rybaks sceneshow i Lisboa

 

Det er bare en drøy uke til Alexander Rybak og resten av den norske delegasjonen har sin første prøve på scenen i Lisboa. Vi i escNorge har undersøkt litt om hvordan forberedelsene går, hvordan sceneshowet blir, og hva Alexander Rybak skal gjøre for å skape oppmerksomhet rundt det norske bidraget «That´s how you write a song». 

I fjor var JOWST og Aleksander Walmann med på flere forhånds-fester og konserter rundt om i Europa. De var i gang med sin PR-turné allerede i midten av april. Så langt kan det virke som det har vært stillere fra Rybak. Men det betyr ikke at at Rybak har ligget på sofaen og spilt dataspill og bygget lego. 

Etter den norske finalen har Rybak vært på en lenge planlagt ferie til USA, han har gjort en TV-opptreden i «Virtuos» som er den norske finalen til Eurovision for Young musicians, han har hatt prøver på et stykke han skal være med i til sommeren. Men det meste av tida har Rybak brukt på forberedelser til Eurovision. Det forteller prosjektleder og leder for den norske delegasjonen Stig Karlsen til escNorge nå i ettermiddag. 

Alexander Rybak er kjent for å være perfeksjonist og overlater ingenting til tilfeldighetene. Derfor har han vært med på det meste av møter om alt fra lys, klær, effekter og PR-plan. Rybak bruker sine erfaringer fra forrige gang han deltok og har sine sterke meninger  om hva han må gjøre for å få et så bra resultat som mulig.

Blant annet har både Rybak og den norske ESC-delegasjonen brukt mye tid på å finne nye dansere. Dette har vært nødvendig siden det ikke er tillatt med innspilt vokal i Eurovision. I den norske finalen kunne danserne konsentrere seg kun om dansingen, for mye av koringen var innspilt.  Stig Karlsen opplyser at de har jobbet mye med å skaffe dansere som også synger bra nok til å gjøre jobben. Slike dansere vokser ikke på trær i Norge. Men det har vært avholdt auditioner for mange dansere og nå skal den norske delegasjonen ha funnet det både Rybak og NRK mener er et drømme-mannskap.

escNorge har ikke fått vite om det er norske eller utenlandske dansere, men at det foreligger planer om en egen plan om et PR-opplegg rundt presentasjonen av Rybaks mannskap i Lisboa. 

NRK jobber parallelt med en 50 minutters dokumentar om Alexander som skal sendes rett før semifinalen 10.mai. I denne vil vil bli bedre kjent med artisten, låtskriveren og personen Rybak. Her får vi også se fra de mange forberedelsene, og det vil også gjøres opptak i Lisboa i de to ukene vi er der, som blir en del av dette programmet. 

Rybak har ikke deltatt på forhånds-show rundt omkring i Europa, og han kommer ikke til å delta på det siste forhånds-showet i Madrid 21.april. Det har rett og slett ikke vært tid til å forberede gode nok opptredener til et slikt show. Rybak er ikke kjent for å ville  levere noe halvveis. Dessuten har han vært opptatt med forberedelser her hjemme. Alexander Rybak og den norske delegasjonen har også prioritert intervjuer i både TV og andre medier i utlandet. Noen av disse er publisert, andre vil publiseres i tiden som kommer. Senest har Rybak blitt intervjuet av ukrainsk TV.

Siden det ikke er LED-skjermer på årets scene i Lisboa har noen vært urolige for disse grafiske effektene som Rybak har brukt i MGP.

Ifølge Stig Karlsen er disse effektene fortsatt med. Han sier også at de er tett dialog med produsentene i Lisboa om hvordan hele nummeret skal ta seg ut både på scena og på TV-skjermen.

 

Alexander Rybak skal også til Lisboa noen dager for å spille inn postkortet som skal brukes før det norske bidraget presenteres i Eurovision. 

Norge har startnummer én i den andre semifinalen i Eurovision Song Contest. Alexander Rybak har selv skrevet og framfører «That´s how you write a song». Rybak nevnes som en av de som kan vinne finalen og ligger jevnt på en sjuendeplass på oddsen. Rybak og gjengen reiser til Lisboa mandag 30. april, og de har sin første prøve tirsdag 1. mai. 

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien