Dagens bidrag: Kypros

Frem mot Eurovision skal vi i escNorge bruke tiden til å presentere alle årets bidrag. I dag er det Kypros.

Eléni Fouréira (31) skal representere Kypros med «Fuego». Fouréira kommer opprinnelig fra Fier i Albania, men har vokst opp i Kallithéa i Sør-Athen og er gresk statsborger. Fra 2007 til 2009 var hun med i musikkgruppen Mystique, før hun gikk solo og ga ut sitt første album i 2010. Siden den gang har det blitt tre album til samt 31 singler, hvor «Fuego» blir den 32. i rekken.

Fouréira har lenge hatt et ønske om å representere Hellas i Eurovision. I 2010, da konkurransen fant sted i Telenor Arena, ble hun nr. to i den greske uttakingen. I 2013 var hun med som pauseinnslag i den greske finalen og fremførte «Wild Dances» med Ruslana. Fouréira ville også representere Hellas i 2016 med låten «Come tiki tam», men ERT valgte Argo og «Utopian Land» i stedet. Også i fjor og i år ble hun avvist av ERT. I stedet ble hun valgt internt av den kypriotiske kringkasteren RÍK.

Utenom musikken har Fouréira vunnet den greske versjonen av sangkonkurransen Just the Two of Us, vært dommer i greske So You Think You Can Dance og spilt rollen som Sophia i teatermusikalen Barbarella: the 80’s Musical. Under den greske musikkprisutdelingen MAD VMA har hun siden 2011 vunnet 10 av de 25 prisene hun har vært nominert til; blant annet «Beste nye artist», «Beste popvideo» og «Årets video – Kypros».

«Fuego» er skrevet av Álex Papaconstantínou, Geraldo Sandell, Viktor Svensson, Anderz Wrethov og Didrick. Papaconstantínou er en svensk-gresk låtskriver som blant annet har skrevet «Yassou María» for Hellas i 2007, «Always» for Aserbajdsjan i 2009 og «La La Love» for Kypros i 2012. Sandell er en brasiliansk-svensk låtskriver som har skrevet Madcons «Don’t Worry». Svensson er en svensk produsent og låtskriver som har skrevet for blant annet Jennifer Lopez og Kypros’ 2012-representant Ívi Adámou.

Wrethov er også en svensk produsent og låtskriver, de seneste årene kanskje best kjent for å ha skrevet for noen av de største J- og K-pop-stjernene i Japan og Sør-Korea. Han har også hatt flere hits i Norden. Didrick er en svensk produsent, og et forholdsvis nytt navn i musikkbransjen. Fuego er spansk for brann, og låten fremføres på både engelsk og spansk.

Kypros har tidligere prøvd seg med både italiensk og fransk, noe som ikke har gitt suksess. Det har heller ikke Kypros’ bidrag siden femteplassen i 2004, sett bort i fra en liten opptur med 16. plass i 2012. Så gjenstår det å se om Fouréira kan gi Kypros en ny topp fem-plassering, noe som for øvrig er landets beste plassering noensinne.

I tillegg til Instagram finner du Fouréira her:

Facebook: Eleni Foureira / Ελενη Φουρεϊρα

Twitter: Eleni Foureira

Kypros er sist ut i den første semifinalen med startnummer 19.

Hvordan vil Kypros gjøre det i Lisboa? Kypros 2018

  • De kan vinne!
  • Tror de kan nå topp 5.
  • De havner på øverste halvdel.
  • I finalen, men ikke så veldig høyt opp.
  • De strander nok i semifinalen.
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av!

Stem

Del:
Relaterte artikler