Sandra Kim: – Jeg vil tilbake til Norge!

Sandra Kim. Foto: Silje Smith Hansen / ESC Norge

Lørdag 14. april er artister og band fra 32 land samlet i AFAS Live arena i Amsterdam for å delta i den 10. utgaven av Eurovision in Concert. Blant artistene på pressesenteret støter escNorge plutselig på en Eurovision-legende! Vi tar oss en prat med Sandra Kim.

Sandra Kim fra Belgia var bare 13 år gammel da hun vant Eurovision i Bergen i 1986 med låta ”J’aime la vie”. På grunn av dagens aldersgrense vil hun sannsynligvis til evig tid bære tittelen som tidenes yngste Eurovision-vinner. 32 år seinere er hun fortsatt glad i Eurovision. Vil hun noen gang gjøre comeback?

Du vant Eurovision for 32 år siden. Hvordan har konkurransen forandret seg siden den gang?

– Den har forandret seg mye! I 1986 fremførte jeg sammen med et live-band – det gjør de ikke nå lenger. Det er også mange flere land med.

Du var bare 13 år gammel da du vant – husker du øyeblikket da du skjønte at du hadde vunnet?

– Jeg husker det ikke, nei – det er ganske lenge siden! Men det var en utrolig opplevelse. Jeg var så stolt på vegne av hele landet mitt – det var jo vår første seier! Og siste…

Du står for den siste seieren nå ja, men tror du Belgia har sjanser til å ta en seier nummer to i nærmeste framtid?

– Jeg håper det! Jeg håper jo på det for Belgia sin skyld, men også for min egen skyld – for da slipper jeg å være den eneste!

Eurovision var i Norge det året – har du noen spesielle minner fra Bergen?

– Mange! Det var min første tur til et land litt lengre unna. Norge er et vakkert land – jeg har vært der 6 ganger! Tre ganger i Bergen, og også i Oslo. Det er alltid så gøy å komme tilbake dit – folk er så hyggelige!

Har du tenkt på å gjøre comeback i Eurovision en dag?

– Nei… Jeg tror ikke det, ler hun.

Har du noen favoritter blant årets låter?

– Belgia så klart! Men også Italia. Foreldrene mine er italienske, og jeg elsker Italias sang. Den har et viktig budskap!

Til slutt, har du noe du vil si til fansen i Norge?

– Jeg savner dem! Jeg vil så gjerne tilbake og hilse på dem og synge for dem!

Sandra leverte en fantastisk opptreden i AFAS live – og vi håper å se henne igjen på flere Eurovision-arrangementer! Nedenfor kan du se vinnerlåta fra 1986:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien