Første semifinale sett under ett

Da har alle artistene i første semifinale gjennomført sin andre øvelse, og man bør vel si noen ord.

For de alle fleste sitter showet deres mye bedre, kameraføringene er bra, og det er ingen tvil om at dette blir et bra show.

Vår tsjekkiske venn som måtte holde sykesengen etter første øvelse, var naturligvis ikke like spretten som i første øvelse.

Det var tydelig han hadde smerter, men for hver gjennomkjøring løsnet han mer og mer opp, så med litt skikkelig hvile og behandling bør dette bli bra til det blir alvor til neste uke,

Skal man trekke fram surgeipen for noe, må det være at noen bidrag er veldig mørke. Når da artisten i tillegg har på seg et mørkt kostyme, blir det ikke alltid like lett å se artisten på skjermen.

Så man må gjerne skru på litt mer lys på disse artistene for min del.

Ellers føler jeg at noen artister mangler rett mengde energi i fremføringen, men her skal vi huske på at dette er en øvelse, og hos noen artister virker ikke energiknappen skikkelig før det virkelig gjelder.

Det et ingen bidrag som fremstår som virkelig dårlige, men her er det nok bidrag der artisten har valgt å stå på scenen alene. Og det er sjelden ett godt og smart valg.

Noen land vil jeg trekke frem. 

Først Litauen, denne perlen av en sang oppdaget ikke jeg skikkelig før jeg kom til Lisboa. Den koselige og nydelige stemningen i låten får artisten frem i fremføringen sin på scenen på en fremragende måte. Vi snakker nesten tåreperse her.

Østerrike er den tøffeste karen på scenen i denne semifinalen, her er det masse maskulint trøkk, og mange lar seg forføre.

Våre nordiske venner fra Island og Finland gjør sine saker bra, men akkurat nå ligger de utenfor listen over de som kvalifiserer seg ifølge bookmakerne. Kan vi håpe de tar feil, og at disse to landene endelig tar seg til finale?

Denne semifinalens partydronning er Kypros. For et show og førr ei dame. En perfekt avslutning på denne semifinalen definitivt. Og ja, jeg vet at Israel er med i denne semifinalen, men hun imponerer ikke like mye, gitt.

Uansett, en av tidenes sterkeste semifinaler ever, og klarer du å gjette hvilke 10 som går til finalen, er du et geni.

 

Del:
Relaterte artikler