Fairytale for full musikk

Foto: escnorge.no

En ting er sikkert Alexander Rybak dveler ikke med gammel glory for å si det sånn og han har enda ikke fremført vinnerlåten sin fra 2009.

Men i dag tok han en avstikker fra Grand Prix-sirkuset og dro til Metropolitana musikkskole der de hadde bydd inn til musikkfest.

Hver delegasjon har en egen buss som også vi andre som skulle på denne konserten fikk reise med. Turen gjennom hele Lisboa gikk kjapt når man har to politi-motorsykler med blålys som vifter bort alle biler og lar bussen kjøre på rødt lys.

Vel fremme kom vi på en skole der det tøt ut elever med forskjellige musikk-instrumenter til og fra musikktimer skulle man tro.

Konserten åpnet med at Alexander Rybak og nærmere 100 elever både med strykeinstrumenter og et stor kort skulle fremføre Fairytale. Riktignok måtte Alexander instruere dem hvordan han ville at de skulle fremføre den. Da alle instruksjoner var gitt fremførte de Fairytale, og det blir vist nok eneste gangen det skjer mens Alexander er i Lisboa.

Her er link til fremføringen: Fairytale fra lisboa

Etter dette fikk vi flere fremføringer av klassiske musikkstykker av elevene på skolen. Etter hver fremføring kom Alexander med gode råd, både på det tekniske når det gjelder fiolinspill og også hvordan man skal fremstå på en scene.

Alexander sjarmerte alle i senk kunne det virke som og man kunne se at dette er noe han elsker å drive med på. Han er veldig flink i å instruere andre.

Til slutt avsluttet han seansen med å fremføre noen klassiske stykker selv.

Så etter en ettermiddag i det klassiske hjørnet er det greit å være tilbake i ESC-boblen der vi får servert musikk som er en smule mindre klassisk.

Del:
Relaterte artikler