Semi 1: Disse gikk videre til finalen

Den første semifinalen i årets Eurovision Song Contest er avsluttet, og ti heldige artister kan juble for at de sikret finaleplass for sine respektive land. Våre naboer i Finland er blant dem, mens islendingene må stå over nok en finale.

De 10 bidragene som kvalifiserte seg til finalen var (i tilfeldig rekkefølge):

Østerrike
Estland
Kypros
Litauen
Israel
Tsjekkia
Bulgaria
Albania
Finland
Irland

De fleste av forhåndsfavorittene kan dermed trekke et lettelsens sukk – deriblant Israel, Tsjekkia, Kypros og Bulgaria – mens land vi er vant til å se i finalen, som Aserbajdsjan og Hellas, ikke nådde opp i år. Heller ikke Belgia eller Armenia, som har hatt suksess i konkurransen de siste årene, greide å kvalifisere seg.

Hvilken del av finalen de ulike landene skal opptre i blir trukket på nattens pressekonferanse.

Del:
Relaterte artikler