Salvador Sobral slakter Israel: «En forferdelig låt»

Det er ikke bare kjærlighet og lykke i Eurovisionmiljøet – til tross for den ellers så gode stemningen mellom artistene skjer det en gang i blandt at konflikter oppstår. Nå er det (igjen) fjorårets vinner Salvador Sobral som får kraftig kritikk for sine uttalelser…

Salvador Sobral ser ut til å være både elsket og hatet i eurovisionmiljøet. I fjor deltok han ikke i noen av sceneprøvene, intervjuene eller noen andre events pga sykdom, og stemningen mellom han og flere av artistene var noe anspent før showet gikk av stabelen. Da Salvador tok en overlegen seier var der kommentaren om «Fast food music» som slapp bomben og fikk flere til å reagere. Blandt annet svenske Robin Bengtsson følte seg truffet av Sobrals uttalelser, og svarte med et instagraminnlegg. Les saken her.

Året etter eurovisionseieren har for Salvador vært preget av sykdom og hjerteoperasjon, men nå skal han være på bedringens vei. Han har enda ikke vært å se under årets Eurovision i Lisboa, men nå har han uttalt seg om årets storfavoritt Israel…

Sobral står fortsatt på sitt – musikk er følelser, og ikke fyrverkeri. Ifølge artisten selv hadde han ikke tenkt til å høre så mye på årets låter, men ble nysgjerrig da Netta Barzilais «Toy» gjentatte ganger ble anbefalt for han på YouTube.

«En forferdelig sang,» var Salvadors kommentar til Nettas låt. «Jeg åpnet den Israelske låta som youtube anbefalte meg, og en grusom sang kom frem. Jeg trodde ting hadde forandret seg da jeg vant, men det ser ikke sånn ut. Jeg er glad jeg ikke MÅ høre alle sangene i år.»

Israel

Israels Netta Barzilai er en av årets favoritter til å vinne. (foto: eurovision.tv)

Det er flere som reagerer på vinnerens nådeløse vurdering av Toy. En av disse er fjorårets Kroatiske artist Jaques Houdek. Jaques viser heller ingen nåde med ordene, men denne gangen er de rettet mot Sobral selv.

«SKAM DEG, SALVADOR SOBRAL!» skriver Houdek i et facebook innlegg med en link til en artikkel om Sobrals kommentar, og fortsetter med «er det sånn en vinner av Eurovision skal snakke? Du prøvde så hardt å fremstille deg selv som en ydmyk mann og en ekte artist, og du greide kanskje å lure hele Europa, men du lurte ikke meg! La meg si deg en ting – I fjor, da du lot søsteren din gjøre alle sceneprøvene for deg burde EBU ha diskvalifisert deg! Det var uprofesjonelt og ekstremt urettferdig mot oss andre som var der og jobbet hardt! Det var trist og uheldig at du var syk selvfølgelig, men om du har helseproblemer går du ikke i gang med et så sort prosjekt som Eurovision. Allerede i vinnertalen din gjorde du oss andre artister ukomfortable, men nå er du enda mer uhøflig i måten du snakker om Israels bidrag på. Det er fullstendig upassende! Du burde unnskylde deg ASAP! Du er ikke bare en escvinner lengre, men også en vert, nå som esc er i landet ditt, så denne oppførselen er enda verre! Hvis du hater konseptet Eurovision så mye skulle du aldri ha deltatt! Nå sier du til og med at du vil komme deg så langt som mulig unna det at du vant – kom igjen… det at du måtte lide deg gjennom fjorårets låter og nå er glad for at du slipper å høre de «forferdelige» sangene viser bare at du er en veldig svak person. Alle disse unge artistene har drømmer og er under et enormt press, så hvorfor ødelegge for dem? Du tror kanskje du er en stor artist, men for meg virker du bare falsk. Tror du det er kult å virke så uinteressert og distansert? Nei. Tror du virkelig at denne oppførselen gjør deg til en større artist? Virkelig ikke! Det viser oss bare hvor falsk du er, akkurat som du var i 2017. Du har kanskje vunnet esc, men for meg er du ikke en vinner.» Houdek avslutter med å ønske alle årets artister lykke til. 

Det er ikke bare Houdek som har reagert – Netta selv har også skrevet et kort lite svar til Salvador på sin twitter-profil: «Sender bare kjærlighet til Salvador og til alle artister innen alle sjangre» skriver hun over et bilde av seg selv og konkurrenten Eleni Foureira fra Kypros, hvor de lager et hjerte med hendene sammen. Om innlegget var sarkastisk ment eller ikke er foreløpig ukjent.

Hva mener du? Budre Salvador Sobral tenke bedre gjennom hva han sier?

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien