Dagens bidrag: Norge

Dagens bidrag er Norge. Landet vårt som lenge var kjent som et av de som var sikrest kandidat til sisteplassen. De siste årene har imidlertid Norge blitt et av landene å regne med i Topp Ti og som stort sett tar seg greit til finale. 

Det er ingen hvem som helst som skal representer Norge i Lisboa. Alexander Rybak vant Eurovision 2009. Ikke bare vant han men han satte poengrekord. I den norske finalen ni år etter vant han igjen med låta «That´s how you write a song». Låta har han skrevet helt og holdent selv, og er utformet som et svar til et barn som har skrvet til han, og som er litt sjenert men som vil vite hva som trengs for å kunne skrive en sang. 
Rybak bør vita hva han snakker om, som er en av tre to låtskrivere som har vunnet Eurovision. Den andre er Rolf Løvland som vant Eurovision to ganger som låtskriver for Norge med «La det swinge» i 1985 og med «Nocturne» i 1995. Men Norge har tradisjonelt ikke vært noen grossist i gode plasseringer siden vi deltok for første gang i konkurransen i 1960 med «Voi Voi» framført av Nora Brockstedt. 

Årets bidrag vant den norske finalen med dobbelt så mange stemmer som nummer to. En utklassingsseier. Siden den norske finalen er sceneshowet blitt endret. Danserne er byttet ut med dansere som også kan synge like bra som de kan danse. Blant annet er Lisa Børud med, som var med i Stjernekamp høsten 2017. Etter første sceneprøve i Lisboa gikk Norge fra sjetteplass på bettinglistene til andreplass, og har også vært på toppen av bettinglistene. Norge er derfor en av årets favoritter. 

Låta har ikke hatt noen plasseringer på norske hitlister, men ble raskt en av de aller mest sette på YouTube. Det er nå totalt 6 millioner seere som har sett den offisielle musikkvideoen, og Rybaks sceneframføring fra den norske finalen. 

Vi ønsker selvsagt Alexander Rybak og resten va hans medspillere veldig masse lykke til både i kveldens semifinale og forhåpentligvis i finalen på lørdag.  Norges sjanser

  • Ja, vi kan vinne! 21.35%
  • Vi bør klare topp 5! 27.53%
  • Vi havner på øverste halvdel. 25.84%
  • Finale! Men tror ikke så veldig høyt. 18.54%
  • Vi strander nok i semifinalen. 5.06%
  • Nei, dette lukter det 0 poeng av! 1.69%
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien