Svenske kommentatorer slakter Rybak

Norge mot Sverige er et velkjent fenomen – om det så er i langrennsløypa, på håndballbanen eller i Eurovision Song Contest. Når det nå begynner å dra seg til i Lisboa, går to av de mest profilerte musikkjournalistene i Sverige ut mot Alexander Rybak og hans låt ‘That’s How You Write a Song.’

Det er Aftonbladets Markus Larsson og Expressens Anders Nunstedt som sliper knivene foran kveldens semifinale. Nå er riktignok både Aftonbladet og Expressen tabloidaviser som lever av spissformuleringer og «clickbait»-overskrifter, men det er allikevel hard kost de to serverer på trykk i dag.

«Hemsk», beskriver Larsson Norges låt som, og karakteriserer den videre som «…et Las Vegas-nummer for sandkassen…», omtrent som «…elevrådsformannen på barneskolen har forsøkt å skrive en funk-låt.» Nunstedt, på sin side, kaller Rybak en «tönt» (kanskje best oversatt til «fjott» på norsk) og hevder at scenenummeret der Alexander spiller på diverse luft-instrumenter er pute-TV på sitt verste. «Han er håpløs som r’n’b-dansende popstjerne, og fiolinsoloen hans er bare irriterende», avslutter Nunstedt kontant.

Samtidig utpeker både Larsson og Nunstedt Rybak som Sveriges egen Benjamin Ingrossos tøffeste konkurrent i kveldens semifinale – så der ligger kanskje også noe av grunnen til de sterke utspillene mot Norges låt og artist.

Hvem som får størst grunn til å le sist – og best – får vi neppe svar på før lørdagens finale er overstått, da det er rimelig sikkert å forvente at både Norge og Sverige kvalifiserer seg videre i kveld.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien