Ingen Eurovision i Kina lenger

EBU avslutter nå en kontrakt som gjør at Eurovision ikke lenger blir å se på kinesisk TV. Dette skjer etter at deler av semifinale 1 ble sensurert og fjernet.

I en pressemelding fra EBU står det: – Dette bryter med EBUs verdier og vår stolte tradisjon der vi feirer mangfold gjennom musikk. Det er derfor vi dessverre må terminere vårt partnerskap med kringkasteren, og de får ikke lov til å sende den andre semifinalen eller finalen.

Både Irland, Albania og Sveits fikk gjennomgå den kinesiske sensuren. Irland og Albania ble fjernet helt, og deler av Sveits ble sensurert. Irland har to menn som danser sammen, og dette ble sett på som LGBT innhold, og det er ikke lov å sende i KIna. Tattoveringer er heller ikke lov å vise, dermed ble Albania tatt vekk og deler av Sveits ble sensurert. Også et regnbueflagg ble sensurert.

Eurovision Song Contest blir sendt i både Kasakhstan, USA, Kina og ikke minst i Australia som også deltar.

 

Del:
Relaterte artikler