Wales debuterer i Junior Eurovision

Midt mellom de to semifinalene i Eurovision 2018 kom den walisiske kringkasteren S4C med en melding på Twitter. Wales (her representert ved unionsflagget)  debuterer i Junior Eurovision.

I fjor debuterte Wales med en andreplass i sitt første Eurovision-arrangement, Eurovision Choir of the Year. I år deltar landet før første gang i Junior Eurovision, uten å være en del av Storbritannia. Storbritannia deltok i Junior Eurovision fra 2003 til 2005. 25. november debuterer Wales i Junior Eurovision i Hviterusslands hovedstad Minsk, uten England, Skottland og Nord-Irland. Den nasjonale uttakingen har fått navnet Chwilio am seren. Det er allerede nå bestemt at alle de seks bidragene skal fremføres på walisisk.

Det er foreløpig ikke kjent om Wales også vil debutere i Eurovision, og hva som eventuelt vil skje med Storbritannia, selv om Wales flere ganger skal ha hatt et ønske om å debutere som selvstendig nasjon.

Også Frankrike skal sende et bidrag til Minsk i år. Det blir andre gang landet deltar i Junior Eurovision. Første gang var i 2004.

I tillegg til Wales, Frankrike og vertslandet Hviterussland har Armenia, Georgia, Irland, Nederland, Polen, Portugal og Russland meldt seg på Junior Eurovision 2018.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien