Israelsk minister ønsker arabiske land velkommen

Den israelske kommunikasjonsministeren, Ayoub Kara, vil invitere de arabiske landene til å delta i Eurovision Song Contest 2019.

Ifølge en jødisk avis skal Kara ha sagt følgene til den israelske tv-kanalen Channel Two: 

– Vi vil invitere Saudi-Arabia og de arabiske gulfstatene – Dubai, Abu Dhabi, og også Tunisia til å delta i neste års Eurovision. Hvorfor ikke? Hvis de vil.

Det er Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) som tar den endelige avgjørelsen når det kommer til deltakerland. Saudi-Arabia har mulighet til å søke om medlemsskap i EBU, men kan ikke delta før dette er på plass. Dubai og Abu Dhabi er byer i De forente arabiske emirater, et land som ikke oppfyller kravene for å bli medlem i EBU. Landet kan bli assosiert medlem, og delta på invitasjon fra EBU i fremtiden, slik som Australia. Tunisia har mulighet til å delta, men har ikke vist interesse for Eurovision siden den planlagte debuten i 1977. Sammen med blant annet Marokko og Libanon har flere av de arabiske landene valgt å utebli fra konkurransen på grunn av Israels deltakelse.

Da Marokko debuterte i 1980 var ikke Israel med, og Libanon trakk seg før debuten i 2005 fordi det ikke er lov å vise israelsk innhold på libanesisk fjernsyn.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien