Israelske medier spekulerer i boikott av Jerusalem

I følge den israelske storavisen Maariv, vil ikke EBU sitte på gjerdet å se på at medlemsland velger å bli hjemme for neste års arrangement i Israel.

Alt tyder på at Jerusalem er det fremste alternativet som vertsby for 2019, men Maariv skriver at EBU er klokkeklare på at byen ikke vil bli verstby om flere land ønsker å boikotte showet.

Maariv regnes som en stor og pålitelig nyhetskilde, og saken skal ha vært et særs viktig tema i de innledende samtalene mellom EBU og det israelske TV-selskapet. Målet for begge partene, skal imidlertid være å gå for et arrangement uavhenig av alle politiske forhold.

Det varte ikke lenge etter Israels seier var i boks, da poltikere i flere land varslet at en deltakelse i Israel og Jerusalem burde bli helt uaktuelt. Imidlertid er det kun Island så langt, som visstnok skal diskutere en mulig boikott utover sommeren.

Utfordringen for israelsk TV og EBU om Jerusalem skulle bli ukatuelt, er å finne passende arenaer i andre av de store byene i landet. Såvel Beersheba som Haifa har store nok anlegg, men begge steder kreves ombygging og taklegging av de akutelle stadioene.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien