Michael Schulte optreder ved Folkemøtet i Danmark

Ved finalen i Lisboa trak han 12 poeng fra både seere og jury i Danmark – så nu kvitterer tyske Michael Schulte med å optrede, ved Folkemøtet i Bornholmske Allinge.

 

Michael Schulte skaffede Tyskland en flott 4. hjem ved årets finale, da han sang ‘You let me walk alone’, og skaffede det bedste resultat for landet i flere år – og han ble hjulpet godt på vei av både seere og jury i Danmark, da han fik 12 poeng fra begge steder. Michael er opvokset opp i tyske Slesvig, som en del av det danske mindretal i grenselandet. Netop det gjør at følelserne for landet på den andre side av grensen er sterk, og det gjør samtidig, at Michael også taler dansk. Michael er ikke den eneste danske referense til årets bidrag, for en av folkene bak bidraget var danske Thomas Stengaard, som også var med bak den danske Eurorovisjons-vinneren ‘Only teardrops’ fra 2013. Taknemmeligheten for den danske oppbakning gjør, at Michael har valgt å reise til Bornholmske Allinge, for å opptrede ved det danske Folkemøte, som løper av stablen fra i morgen og 4 dage frem.

 

Hvad er Folkemøtet så for en størrelse? Folkemøtet (Folkemødet) har været arransjert i byen Allinge på øyen Bornholm siden 2011. Møtet er et politisk arransjement som har formål å samle enkeltpersoner og interessegrupper, som har interesse for demokrati, på tvers av politiske partier og holdninger. Arransjementet skjer gjennom samtaler, taler og offentlige møter. Allinge er normalt en by med består normalt av ca. 1.500 innbyggere – og hele Bornholm av knap 40.000 innbyggere. Ved møtet i fjor kom der ca. 100.000 gjester over de 4 dage, så taget i betraktning av størrelsen på by og øya, så er der en kraftig økning av personer de 4 dage. Andre fakta for møtet er, at der bl.a. tidligere har været 140 politikere, hvorav 21 av dem var bormestre (der er 98 bormestre totalt i Danmark) – 685 offisielt registrert journalister ved arransjementet.

 

Normalt kommer der også danske sangere og andre kendte personligheter, og optreder eller debaterer ved møtet – i år deriblandt også Michael Schulte. Han kommer ikke til å være eneste repressentant fra grenseregionen, for Grænseforeningen som varetager stemmen for folkene i den dansk-tyske grenseland, kommer som vanligt også til å være tilstede ved Folkemøtet.

 

Michael Schulte optreder torsdag den 14. juni kl. 18:30 i Sydslesvig-teltet.

 

Michael Schulte har gået i dansk børnehage og skole i Tyskland, og nu kommer han også til å opptrede på dansk grund for første gang.

  

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien