23 land har bekreftet deltakelse i 2019

NRK er allerede godt i gang med å planlegge neste års deltakelse i Eurovision. Hittil har 23 land bekreftet deltakelse i neste års utgave av musikkonkurransen.

I dag ble det kjent at Nederland blir med til Israel. Fra før har våre naboland Danmark, Sverige og Finland bekreftet deltakelse. Videre nedover i Europa er Irland, Belgia, Nederland, Frankrike, Tyskland, Sveits og San Marino med. I øst har Polen, Estland, Bulgaria, Kroatia, Tsjekkia, Latvia, Litauen, Serbia og Ukraina bekreftet at de sender en representant til Israel i mai. Også Malta og Kypros blir å se neste år, i tillegg til vertslandet Israel.

Andorra, Monaco, Bosnia-Hercegovina, Tyrkia, Luxembourg og Slovakia har alle sagt at de vil stå over neste år. I tillegg er sannsynligheten for at vi får se Marokko i Israel svært liten, selv om en israelsk minister har et ønske om å se flere av de arabiske landene i konkurransen. 

Som tidligere år må Australia bli invitert av EBU. Kasakhstan, som skal debuterer i Junior Eurovision senere i år, har også et ønske om å bli invitert av EBU, noe EBU foreløpig ikke har planer om å gjøre. Også Wales debuterer i Junior Eurovision i år, og EBU sier det er åpent for at de fire delene som utgjør Storbritannia deltar hver for seg, men bare om BBC trekker seg. Kosovo har også et ønske om å debutere, men om det skjer i 2019 er usikkert. Liechtenstein, som lenge har forsøkt å delta, har foreløpig ikke fått sitt EBU-medlemsskap, og bekrefter at de heller ikke blir å se i 2019.

Hellas har ikke bekreftet noe, men som tidligere år har ryktene rundt hvem som skal representere landet begynt å gå. I år er det georgiske Tamta, som flyttet til Athen som 22-åring og blant annet har en andreplass fra greske Idol, som har blitt utpekt som landets mulige representant.

Det er noe usikkert om Island vil delta, ettersom det har vært snakk om å boikotte konkurransen fordi den arrangeres i Israel. Også i Irland, Sverige og Storbritannia har det vært ønsker om en boikott.

Albania og Italia har ikke bekreftet deltakelse, men har åpnet for innsending av låter til deres nasjonale uttakinger. Vi vet heller ikke om Østerrike, Armenia, Spania, Aserbajdsjan, Hviterussland, Slovenia, Romania, Russland, Ungarn, Makedonia, Moldova, Portugal, Georgia og Montenegro vil bli med eller ikke.

OPPDATERING: Etter at artikkelen ble skrevet ble det kjent at San Marinos deltakelse er usikker, og landet er dermed ikke bekreftet til neste års Eurovision .

Det er ventet at rundt 20 land til vil bekrefte deltakelse i løpet av høsten. 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien