Tapte nær 40 millioner på Eurovision

Den portugisiske kringkasteren RTP tapte i underkant av 40 millioner norske kroner på å arrangere Eurovision 2018.

RTP skal ha brukt brukt 194 millioner norske kroner på å arrangere årets Eurovision, melder ESC Portugal. Billettinntekter, sponsorer og andre avgifter skal ha gitt kanalen en inntekt på 155 millioner, og RTP sitter igjen med et tap på 39 millioner. 

Dette er likevel langt fra den dyreste utgaven av konkurransen. Aserbajdsjan brukte 375 millioner i 2012, ifølge NRK. De senere årene har også vertsbyene bidratt med penger til arrangementet. Ifølge Sveriges Radio brukte Stockholm kommune 93 millioner på Eurovision i 2016, og disse pengene kom i tillegg til SVTs utgifter. 

Nylig ble det kjent at Israel måtte betale et depositum på 116 millioner til EBU, noe statskanalen Kan fikk til ved hjelp av et lån.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien