Israel fortsetter med samme utvelgelsesprosess

Neste års vertsland Israel har hatt suksess med sin utvelgelse ‘HaKokhav HaBa L’Eurovizion’, eller ‘Eurovisjonens neste stjerne.’ Siden 2015 har programmets vinner fått representere Israel i ESC, med fire strake finaleplasser, deriblant en topp 10-plassering og en seier som resultat.

Nadav Guedj, Hovi Star, Imri Ziv og Netta har alle gått til topps i HaKokhav HaBa L’Eurovizion, og når vinneren av neste utgave kåres, får denne æren av å representere Israel på hjemmebane i mai 2019.

HaKokhav HaBa L’Eurovizion er en samproduksjon mellom KAN, Keshet Broadcasting og Teddy Productions. Årets format vil bli relativt likt som tidligere år – ulike artister synger cover-versjoner av kjente låter, og én etter én elimineres de til det står igjen en vinner.

Nytt av året blir at ytterligere tre program skal produseres etter at vinnerartisten er klar, og i disse programmene skal låten artisten får fremføre bli valgt ut. Tidligere har låten blitt spesialskrevet til artisten i etterkant, men nå får publikum være med på selve låtvalget også.

Vinneren vil bli Israels 43. representant i Eurovision Song Contest og følge i Netta Barzilais fargerike fotspor.

Del:
Relaterte artikler