Sveits dropper Die grosse Entscheidungsshow

Det blir ingen ny runde med Die grosse Entscheidungsshow for å finne Sveits’ representant til Eurovision 2019.

Den sveitsiske kringkasteren SRG SSR vil velge internt i 2019, skriver de på sine nettsider. Det betyr slutten på Die grosse Entscheidungsshow, som har vært brukt som nasjonal uttaking siden 2011. I stedet vil den interne uttakingen bestå av en publikumsjury på 100 personer fra ulike land. Det vil i tillegg være en internasjonal jury på 20 personer. Stemmene vil bli fordelt 50/50 mellom de to juryene, og vinneren blir presentert av SRG SSR.  

Sveits har de siste 15 årene bare kvalifisert seg til finalen fire ganger, hvor én av finalistene også endte sist i finalen. 

Kan en intern uttaking redde Sveits fra å ende i semifinalen enda en gang?

Del:
Relaterte artikler