MGP-låtene slippes trolig i midten av januar

Denne helgen gikk fristen ut for å sende låter inn til den norske Grand Prix-redaksjonen. Noe over 1000 bidrag har kommet inn. Det er noe færre enn i fjor, men fortsatt langt mer enn det som har vært vanlig. Nå starter arbeidet med å høre gjennom alle låtene og plukke ut de ti som skal konkurrere i Oslo Spektrum under den norske finalen. Her får du vite litt om hva som skjer når fram mot den norske finalen. 

MGP-sjef Stig Karlsen sier til escNorge i dag at både prosess og tidslinje for MGP blir nærmest helt lik slik det ble gjort fram mot MGP 2018. I så fall betyr det at redaksjonen nå fram mot begynnelsen av oktober jobber med å lage en liste over rundt 60 låter som er aktuelle. Så vil disse seksti låtene bli presentert for ulike grupper av publikum. I fjor ble låtene presentert for en gruppe bestående av Eurovision-fans og bloggere, to grupper lyttere i ulike aldere, én gruppe med bransjefolk og én for musikkprodusenter i NRK. Alle gruppene fikk være med å vurdere alle låtene, noe som var med å danne grunnlaget for hvilke ti låter redaksjonen til slutt endte med å sende til finalen 10. mars. 

I tillegg til de innsendte låtene har redaksjonen lenge jobbet med å invitere låtskrivere og artister de ønsker å ha med. Tidligere i høst gikk redaksjonen ut på Instagram og ba om tips til artister. De siste årene har det vært vanlig med en god blanding av innsendte og inviterte bidrag i MGP. 

I fjor var samtlige låter klare i midten av november. 

I følgebrevet til alle som har sendt inn låter skriver MGP-redaksjonen at den aller siste avgjørelsen tas i desember.

Et opplegg som kommer til å være nærmest identisk med i fjor innebærer da også at låtene og artistene slippes i sin helhet rundt midten av januar. Datoen for finalen er ikke kjent ennå. Men utifra hva NRK opplyser til escNorge er det ikke særlig endringer på tidslinjen fra i fjor. Det vil da bety finale i mars, og skal den arrangeres i Oslo Spektrum så er det ikke mange datoer å velge mellom. Så det ville i alle fall overraske undertegnede om det ikke blir finale 9. mars neste år. Muligens til forargelse for alle som er interessert i den svenske uttakingen, Melodifestivalen, som pleier å ha sin finale andre lørdag i mars. 

Men ingen datoer er bekreftet, hverken i Norge eller Sverige. 

Datoen for den internasjonale finalen er heller ikke bekreftet. VG skriver i dag i en artikkel at det mest sannsynlige er Tel Aviv, 25. mai. EBU på sin side avviser alle spekulasjoner foreløpig og sier at både Tel Aviv og Jerusalem har sterke søknader inne. Artikkelen for øvrig handler om en gruppe europeiske kulturarbeidere som mener Eurovision bør boikottes som en reaksjon på Israels politikk ovenfor Palestina. 

Prosjektleder og musikkansvarlig for MGP 2019 sier til escNorge i dag dette på spørsmål om de har merket noen endring i stemningen blant norske artister og låtskrivere siden finalen neste år går av stabelen i Israel:

– Vi har ikke fått noen negative signaler fra artister eller bransjen vedrørende ESC i Israel. Eurovision Song Contest er et konsept som ønsker å samle mennesker på tvers av nasjoner, på en ikke politisk arena.

1000 låttitler finnes nå på ulike lytteplattformer hos alle i MGP-redaksjonen. Disse låtene skal alle vurderes fram og tilbake inn mot tiden for å avgjøre hvilke låter som skal konkurrerere i den norske finalen neste år. 

Del:
Relaterte artikler