Makedonia, Romania og Østerrike er med i 2019

3 nye land har bekreftet deltakelse i Tel Aviv.

Makedonia gjør et nytt forsøk i 2019, til tross for å bare ha vært i finalen én gang siden 2007. Det melder Eurovoix. Om Makedonia vil delta som North Macedonia eller FYR Macedonia blir avgjort ved avstemning i Makedonia 30. september. Vi har tidligere skrevet om den makedonske navnekonflikten, og hvorfor landet ikke deltar offisielt som Macedonia.

Romania er også med til Tel Aviv, melder ESCToday. Landet var lenge et av få som hadde deltatt i alle finaler siden semifinalene ble innført, men i 2016 ble Romania diskvalifisert og i år gikk ikke landet videre for første gang. 

Østerrike er fortsatt med i Eurovision, og reiser til Tel Aviv med hittil 33 andre land som har bekreftet deltakelse i 2019. 

For fullstendig oversikt over bekreftede land og nasjonale og interne uttakinger, følg med på Veien til Israel.

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien