Her avholdes de ulike Eurovision-begivenhetene i Tel Aviv

Åpningsseremoni, semifinaletrekning og Eurovillage er bare noe av det som skal foregå i Tel Aviv i mai.

Tradisjonen tro blir det åpningsseremoni med rød løper helgen før finalen. Åpningsseremonien holdes i Tel Aviv Museum of Art, det skriver Tel Aviv kommune på sine turistsider. Overrekking av Eurovision-nøkkelen fra Lisboa til Tel Aviv samt trekking av halvdel i de to semifinalene vil foregå i Tel Aviv rådhus. 

Eurovision Village, som skal bli tidenes største når konkurransen holdes i Tel Aviv neste år, vil bli lagt til Tel Aviv promenade. Promenaden ligger ved Middelhavet, og i mai har byen en normaltemperatur på 20,3 grader, ifølge yr.no

Selve konkurransen går av stabelen i paviljong 2 i Tel Aviv Convention Center. Det er fortsatt stor usikkerhet rundt antall billetter som vil komme i salg. Paviljong 2 skal ha plass til i underkant av 10 000 tilskuere, men rundt 2 000 av disse plassene vil gå tapt for å gi plass til scenen og produksjonsutstyr, ifølge Israel Hayom. I tillegg vil 3 000 plasser bli gitt til blant annet delegasjonene og EBU. Omtrent 4 000 billetter vil dermed bli tilgjengelig for fansen som ønsker å se showet fra salen. 

Det israelske nyhetsnettstedet Ynet skriver at green room blir flyttet ut av arenaen. Green room vil ligge i paviljong 1, og ha plass til mellom 2 og 3 000 tilskuere. Med disse billettene får fansen se showet på en skjerm i stedet for live fra salen.

Eurovision arrangeres 14., 16. og 18. mai, men det skjer også mye Eurovision-relatert i andre deler av Tel Aviv før første artist går på scenen. 

 

Del:
Relaterte artikler
Eurovision 2023
2022: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien