Hviterussland, Montenegro og Ungarn deltar i Tel Aviv

Tre nye land har bekreftet deltakelse i 2019, og det totale antallet er nå på 37.

Hviterussland har vært i finalen fem av 15 ganger, og senest i år måtte landet stå over etter Alekseevs 16. plass i semifinalen. Landet blir med i 2019 også, melder eurovoix.com. Montenegro debuterte i 2007, men først i 2014 ble det finaleplass. Året etter fikk landet sin beste plassering noensinne, en 13. plass i finalen, men så sa det stopp. Montenegro har ikke vært i finalen siden 2015, men vil gjøre et nytt forsøk i 2019, ifølge esctoday.com

Ungarn fikk mye oppmerksomhet når landet i år sendte metalbandet AWS til Lisboa. Med 10. plass i semifinalen gikk Ungarn akkurat til finalen for åttende året på rad, men bandet endte på 21. plass. Ungarn gir seg likevel ikke av den grunn, og vil sende et nytt bidrag neste år. Bidraget velges gjennom den nasjonale uttakingen A Dal, ifølge escbubble.com.

Artistene eller bandene må ha gitt ut et album, fått musikken sin spilt på ungarsk riksdekkende radio eller opptrådt på TV. Deltakerne må også ha et plateselskap eller et proffesjonelt musikkmanagement i ryggen for å kunne delta. Og artistene må være ungarsk statsborger eller ha ungarsk som morsmål. Kringkasteren foretrekker også at bidragene blir fremført på ungarsk.

Totalt 37 land har bekreftet at de blir å se i Tel Aviv, der Eurovision Song Contest går av stabelen 14., 16. og 18. mai.

Del:
Relaterte artikler