Norsk finale 2. mars i Oslo Spektrum

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

I dag letter NRKs MGP-redaksjon på sløret om neste års norske finale i Melodi Grand Prix. Denne gangen kan alle som vil være tilstede både på den norske og den svenske finalen puste lettet ut. For årets norske finale kolliderer kun med svenskenes «Andra chansen».

MGP-sjef Stig Karlsen sier til escNorge at han synes det er hyggelig at den ivrigste fansen kan få med seg både den svenske og den norske finalen, enten live på TV eller fra salen. Men det har ikke hatt betydning for valg av dato sier han:

– Tidspunktet for den norske finalen avgjøres i stor grad av tilgang på ressurser og arena. Det tekniske teamet som produserer sport og andre TV-begivenheter er det samme flotte teamet som produserer MGP, Vi forholder oss ikke til Melodifestivalen da det er relativt få som følger den svenske versjonen av MGP i Norge. 

Det er ikke bare Norge som har finale den 2. mars. Også Island og Finland velger sine bidrag denne lørdagskvelden. 

Som tidligere blir også årets finale arrangert i Oslo Spektrum, og Stig Karlsen lover overraskelser.

– Det blir både kjente artister, og nye stjerneskudd som skal fylle den mektige scenen i Oslo Spektrum i mars. Noen overraskelser blir det også, sier Stig Karlsen i NRKs artikkel i dag

Stig Karlsen sier i NRKs artikkel i dag at låtene og artistene betyr alt, tross alt snakket om konfetti og pyroeffekter.

– Låtene og artistene er de viktigste råvarene som gjør det mulig for oss å lage et heftig måltid med stor musikalsk underholdning, sier Stig Karlsen.

NRK legger ut billetter for salg senere i høst, men vil lansere tid og sted allerede nå for at folk skal kunne planlegge MGP-helgen. 

– Det er både flybilletter, hoteller og annet som skal planlegges sier Stig Karlsen.

Hvilke artister og låter som er med MGP 2019 blir offentliggjort under en pressekonferanse 25. januar. 

I fjor var pressekonferansen i Store Studio på NRK Marienlyst, og den ble sendt direkte på TV og strømmet på nettet. 

Den norske finalen, også kalt Melodi Grand Prix, har blitt arrangert nesten hvert år siden 1960. Det vanligste har vært å arrangere finalen i Oslo. Enten i studio på Marienlyst eller et sted med plass til et større publikum. Chateau Neuf og Oslo Spektrum har vært arenaer. Stavanger Forum var arena for finalene i 1986 og -89. Fra 2006 til 2014 var det ikke bare én finale, men også delfinaler fram mot finalen etter svensk modell. 

 

Del:
Relaterte artikler
Eurovision 2023
2022: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien