Jahn Teigen får egen musikal!

Jahn Teigen fylte 69 år på torsdag – og til neste år, på 70 årsdagen blir han etter planen hyllet med en helt spesiell gave…

Øystein Wiik, Hilde Lyrån, Charlotte Brænna, Hans Marius Hoff Mittet og Gustav Nilsen er blant de medvirkende i en planlagt Jahn Teigen musikal, som får premiere den 12. september til neste år, på Chateau Neuf i Oslo. På selveste 70 års dagen, den 27. september 2019 vil det bli en gallaforestilling i tillegg – og jubilanten er selvsagt hedersgjest på begge arrangementene.
Musikalen har, ikke så overraskende kanskje, fått navnet «Optimist».

Øystein Wiik er musikalens librettist og dramatiker, men har foreløpig ikke så veldig mye å si om selve historien. 
«Dette er ikke historien om Jahn Teigen, men en feelgood-komedie eller en romantisk komedie vil jeg si. En fiktiv historie, med noen twister og mysterier,» sier han til VG. Optimist blir Wiiks 13. musikal. 

De medvirkende legger ikke skjul på at det er med skrekkblandet fryd de blir med på musikalen. Jahn Teigen er en legende, og høyt respektert blant artistene. 
«Dette er jo ekstremt skummelt, i og med at Jahn sikkert kommer og ser på. Det er med skrekkblandet fryd jeg tenker at han selv skal komme å mene noe om det vi gjør. Men vi kan uansett ikke prøve å kopiere ham på noen måte, vi må gjøre dette til vår greie. Så får vi håpe at Jahn synes at det er bra,» uttaler Lyrån.

Teigen selv har holdt seg utenfor rampelyset de siste årene, men kommer med en liten kommentar til VG: «Jeg setter stor pris på at min venn Øystein Wiik, som jeg har kjent i mange år, tar tak i mitt låtmateriale og gjør det tilgjengelig for et musikalpublikum det året jeg fyller 70 år.»

Jahn Teigen er en legende i MGP verden, og har hele 16 deltakelser i den Norske finalen bak seg, og herunder hele 4 seiere. I Eurovision har han selv deltatt tre ganger, da hans første MGP seier med låta «Hvor Er Du?» ble fremført på engelsk av Anne-Karine Strøm i den internasjonale finalen.
Jahn selv deltok med «Mil Etter Mil» i 1978, med «Adieu» i 1982 (duett med Anita Skorgan), og «Do Re Mi» i 1983. Han har også en rekke pauseunderholdningsnummer i MGP bak seg, og han har vært både eurovisionkommentator for Norge, og programleder i den Norske finalen.

Hans Marius Hoff Mittet og Øystein Wiik har også deltatt i MGP – sistnevnte har deltatt to ganger, og en av disse gangene sammen med Jahn Teigen selv!

Alle kommentarer er hentet fra vg.no.

Skal du se Jahn Teigen musikalen?

Del:
Relaterte artikler