Australia har takket ja til å delta i Tel Aviv

Australia deltar i Eurovision for femte gang. 

Det er ikke kjent hvordan Australia vil velge sin representant til Eurovision i Tel Aviv, men kringkasteren SBS hinter om at det kan bli en mindre nasjonal uttaking. Det melder tvtonight.com. Til avisen sier administrerende direktør Michael Ebeid at det er 100 prosent sikkert at Australia er med i 2019, og at kringkasteren vil involvere folket mer i utvelgelsesprosessen.

SBS har ikke økonomi til å lage programmer som The Voice og Got Talent, ifølge Ebeid. Og kringkasteren ønsker å bruke allerede etablerte artister, i stedet for nye stjerneskudd.

For noen år tilbake ble det kjent at SBS ønsket å lage en asiatisk versjon av Eurovision sammen med Blink TV og EBU. Eurovision Asia skulle etter planen starte i 2017, og så i høst, men på grunn av uenigheter mellom landene har det vist seg å være vanskelig å få i gang konkurransen. SBS ønsker likevel ikke å gi opp håpet om en asiatisk versjon en gang i fremtiden. Rettighetene er allerede på plass, og flere land har meldt sin interesse til å delta. Blant annet Kina, Vietnam, India og Sør-Korea.

I fjor var det Jessica Mauboy som representerte Australia i Eurovision. Det endte med 20. plass, og første gang Australia ikke var på topp 10. SBS er assosiert medlem i EBU, og kringkasteren må etter nye Eurovision-regler inviteres til å delta i konkurransen. Noe kringkasteren i også i år har takket ja til.

Sammen med 37 andre land har Australia bekreftet deltakelse i Eurovision 2019. Full oversikt, inkludert nasjonale og interne uttakinger, finner du her.

     

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien