The Hungry Hearts: – Drømmer om å være med i MGP igjen

I denne intervjuserien tar vi en prat med tidligere MGP/ESC-deltagere for å høre hvordan de opplevde det å være med, hvilken betydning deltagelsen hadde for deres videre karriere, og hva de gjør nå. I dag: The Hungry Hearts!

Det har gått to år siden performancegruppen The Hungry Hearts og jazzvokalist Lisa Dillan skapte partystemning på MGP-scenen. Den fengende og originale discolåten inspirert av romhunden Laika ble nærmest en kultsang som fans både i Norge og resten av Europa raskt fikk øynene opp for. Så selv om det ikke ble gullfinalebillett eller seier, vant de en stor tilhengerskare. Følelsen låtskriver Tonje Gjevjon hadde da hun entret scenen i Oslo Spektrum, taktfast marsjerende sammen med resten av The Hungry Hearts, sitter fortsatt i.

– Jeg husker at jeg innimellom var så glad at jeg trodde jeg kunne klatre opp langs veggene i Oslo Spektrum. Fra finalekvelden kjenner jeg enda følelsen av å marsjere inn på scenen med setningen «The streets of Moscow with my girlfriend» og høre og merke responsen fra publikum som en varm, stor og overveldende bølge og tenke at: Jesus Kristus Maria nå gjør vi dette – nå skjer det! 

Gruppen fant raskt ut at Grand Prix var den rette arenaen for dem. Det at publikum omfavnet Laika var avgjørende for den videre karrieren deres, mener Gjevjon. – Da vi ble presentert for ESC-fansen i Norge for første gang på Hard Rock Cafe merket vi at de var ekstremt glade, inkluderende og generøse. Jeg tror vi skjønte at dette – det er våre folk. Opplevelsen av det første møtet med fansen på Hard Rock Cafe sitter i kroppen enda, forteller låtskriveren.

– Nå vet vi hvor den mest nerdete og generøse fansen er – og den er blitt vår viktigste målgruppe. Vi har aldri opplevd et sånt publikum før og vil ikke gi slipp på det. 

Et minne for livet

Hun mener også at Grand Prix-erfaringen gjorde dem til bedre artister. 

– Jan Fredrik Karlsen og Stig Karlsen skapte en fin og trygg stemning som gjorde at vi slappet av og klarte å nyte hvert sekund. Vi lærte utrolig mye om oss selv, om MGP-teamet i NRK, om fansen og om andre artister. Vi vokste og sitter igjen med erfaringer som gjør oss til bedre artister, sier hun. 

– Det var i det hele tatt en reise vi ikke ville skulle ta slutt. Et minne for livet – og et av de øyeblikkene vi ikke var forberedt på at vi skulle få oppleve.

Nye muligheter

Etter deltagelsen har The Hungry Hearts blitt invitert til Pride-arrangementer over hele verden. De har danset, festet og kost seg med ESC-fansen i Köln, Stockholm og Tel Aviv og de har vært med på OGAE Cruise fra Helsinki til Tallinn, for å nevne noe. Men også flere, overraskende tilbud har kommet. 

– Vi er til og med blitt kontaktet av internasjonale låtskrivere og X-Factor i Storbritannia. Så deltagelsen i MGP har ført til nye muligheter og et skikkelig oppsving for Hungry Hearts’ karriere, konstaterer Tonje Gjevjon.

Gruppen har nå fått en norsk-svensk produsent i Emil Hellman som går under navnet SoundFactory. Om ikke lenge lanserer de sitt nye album «We are Robots». Det betyr imidlertid ikke at de har lagt Grand Prix på hylla helt ennå.

– Vi har erkjent at MGP er avhengighetsskapende og vi har derfor fortsatt med å sende inn sanger. Vi drømmer om å være med i MGP i alle fall en gang til – det var så sinnssykt gøy. We will be back!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien