Flere billetter til Junior Eurovision 2018 enn til Eurovision 2019

Målt etter antall tilskuere i salen blir Junior Eurovision 2018 større enn Eurovision i Tel Aviv neste år.

Eurovision 2019 vil ha plass til omtrent 4 tusen tilskuere i salen under hver av sendingene og generalprøvene. Junior Eurovision 2018 i Minsk Arena vil ha plass til 22 tusen tilskuere, fordelt på generalprøven og finalen. Det melder eurofest.by, som skriver at noen av billettene vil bli gitt bort til spesielt inviterte barn og unge. Prisen ligger på mellom 23 og 46 kr pr. billett.

Billetter kan kjøpes her (merk at bestilling av billetter kun er tilgjengelig på kringkasterens russiskspråklige nettside)

Totalt 20 land skal delta i konkurransen, noe som er rekord. Forrige rekord er fra 2004, da 18 land deltok på Lillehammer. Først ble det kjent at Wales og Kasakhstan debuterer i Junior Eurovision. Wales har tidligere deltatt som en del av Storbritannia, som ikke har deltatt siden 2005. Egentlig skulle det bare være plass til 18 land, men EBU og den hviterussiske kringkasteren BTRC valgte å endre reglene for å gjøre plass til Israel, som vant Eurovision i mai.

Listen med 19 deltakerland ble offentliggjort i juli, men 2. august annonserte EBU at også Ukraina fikk være med i konkurransen. Dermed skal 20 land delta i den 16. utgaven av Junior Eurovision, som for andre gang avholdes i Hviterusslands hovedstad.

Junior Eurovision 2018 går av stabelen i Minsk Arena 25. november.

 

Del:
Relaterte artikler