Australia blir vertsland for Eurovision Asia

Den første utgaven av Eurovision Asia vil holdes i Gold Coast neste år.

I 2016 fikk den australske kringkasteren SBS rettighetene til å lage en asiatisk versjon av Eurovision Song Contest. Eurovision Asia Song Contest vil bli produsert av SBS i samarbeid med EBU og den australske TV-kanalen Blink TV.

2. oktober, samme dag som Australia bekreftet deltakelse i Eurovision 2019, meldte vi at uenigheter mellom landene gjorde at Eurovision Asia 2018 hadde blitt utsatt. Nå melder 9news at Australia skal arrangere Eurovision Asia i desember 2019. Konkurransen vil finne sted i Gold Coast Convention and Exhibition Centre i byen Gold Coast, på østkysten.

16 land vil delta i finalen, som trolig vil bli arrangert 7. desember. «Eurovision Asia-uken» starter 30. november, og vil inkludere høyt profilerte artister, rød løper, meet and greets og til slutt en tre timer lang direktesendt final, ifølge 9news. Showet og avstemningen vil ligne på en Eurovision-finale, der stemmene fra juryen og seerne teller 50/50. Det er også et ønske om å lage en Eurovision Village i kunstsenteret Home of the Arts.

Det er også planlagt å arrangere Eurovision Asia i Gold Coast hvert fjerde år de neste 12 årene. Australias nasjonale Eurovision-uttaking i 2019 skal også arrangeres i Gold Coast, og bystyret ønsker å gjøre byen til «home of Eurovision». 

Noen av landene som er i forhandlinger om å delta er De forente arabiske emirater, India, Indonesia, Kina, New Zealand og Singapore. I tillegg har Hongkong, Japan, Kasakhstan, Maldivene, Papua Ny-Guinea, Salomonøyene, Sør-Korea, Vanuatu og Vietnam blitt nevnt som mulige debutanter. Deltakerlisten er ventet å bli offentliggjort i mai. 

Eurovision Asia vil etter planen finne sted i Gold Coast i Australia 7. desember 2019.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien