Russland blir med til Tel Aviv

Russland bekrefter deltakelse i Eurovision 2019 i Tel Aviv.

Det er kringkasteren VGTRK som har ansvar for å sende et russisk bidrag til Tel Aviv. I Russland bytter VGTRK og Rossija 1 på å velge bidrag. VGTRK bekrefter til esckaz.com at forberedelsene til Eurovision vil settes i gang i løpet av de kommende månedene.

Russland har tidligere gjort det svært bra i Eurovision, hvor ni av landets 21 bidrag har vært inne på topp 5. I 2017 ble Julija Samojlova utestengt fra vertslandet Ukraina, og Russland valgte å trekke seg. Samojlova fikk en ny sjanse i år, men ble det første russiske bidraget som ikke kvalifiserte seg til finalen siden kvalifikasjonsrunden i 1996, som offisielt ikke tas med på statistikken. 

EBU vil snart avsløre hvilke land som skal delta i Eurovision 2019, men hittil har 40 land allerede gått ut offentlig og bekreftet deltakelse. Bulgaria har allerede trekt seg, mens Moldova og San Marino, som begge deltok i år, ennå ikke har bekreftet eller avkreftet om de stiller i Tel Aviv.

EscNorge har vært i kontakt med San Marino RTV, som er ansvarlig for San Marinos deltakelse. Kringkasteren er ordknapp, og vil ikke avsløre om landet stiller på scenen i Tel Aviv:

– Vi vet ikke ennå, skriver San Marino RTV i en melding.

Russland er land nr. 40 som bekrefter deltakelse i Eurovision 2019. Den offisielle deltakerlisten vil bli publisert av EBU, og vi kan ende opp med flere eller færre deltakerland.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien