Albania: Finale i Festivali i Këngës i kveld

Som så mange ganger før er Albania det første landet som velger sitt bidrag til den forestående ESC-sesongen. I kveldens finale skal 14 bidrag kjempe om retten til å representere det lille landet ved Adriaterhavet under Eurovision-arrangementet i mai.

I går og forgårs ble to semifinaler avholdt, og de opprinnelige 22 bidragene ble altså redusert til 14. Ingen låter røk ut underveis – første kvelden ble låtene fremført med fullt orkester, mens andre kvelden fikk publikum høre dem slik de er ment å høres ut i Eurovision.

En profesjonell jury valgte ut finalelåtene, og slik ser startlisten ut:

1. Dilan Reka – Karma
2. Gjergj Leka – Besoj
3. Orgesa Zaimi – Hije
4. Lidia Lufi – Rrëfehem
5. Soni Malaj – Më e fortë
6. Elton Deda – Qetësisht
7. Eliza Hoxha – Peng
8. Marko Strazimiri & Imbro – Leyla
9. Jonida Maliqi – Ktheju tokës
10. Bojken Lako – Jeto jetën
11. Klinti Çollaku – Me jetë
12. Eranda Libohova – 100 pyetje
13. Alar Band – Dashuria nuk mjafton
14. Artemisa Mithi & Febi Shkurti – Dua te besoj

Ingen av finaledeltakerne har tidligere representert Albania internasjonalt, men flere er velkjente navn for dem som har fulgt Festivali i Këngës over tid. Både Bojken Lako, Elton Deda, Dilan Reka, Artemisa Mithi og Orgesa Zaimi har flere tidligere deltakelser på sin CV.

Kveldens sending går fra Kongresspalasset i Tirana med skuespiller Viktor Zhust og artist og sanger Ana Golja som programledere. Starttidspunktet er klokken 20.45, og sendingen kan følges på TV-kanalen RTSH1 og på internett via kanalens nettsider som finnes her. Du kan lytte til låtene på Festivali i Këngës’  offisielle nettside som finnes her.

Vinneren av Festivali i Këngës vil bli kåret gjennom en jury og følge i fotsporene til fjorårsvinner Eugent Bushpepa. Hans bidrag Mall endte til slutt på en flott 11. plass i finalen i Lisboa, noe som er det tredje beste resultatet til Albania gjennom tidene. 5. plassen til Rona Nishlius Suus fra 2011 er fremdeles det beste Albania har prestert i ESC.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien