Albania sender Jonida Maliqi til Tel Aviv

Årets første nasjonale utvelgelse er over, og Albania har valgt sin artist og sitt bidrag til ESC 2019. Etter en jevn og spennende avstemning er det klart at Jonida Maliqi får reise til Israel med låten «Ktheju tokës».

Det var 100% juryavstemning i årets Festivali i Këngës, og blant jurymedlemmene fant vi tidligere ESC-deltaker Rona Nishliu, som representerte Albania i 2012 og ga landet sitt hittil beste Eurovision-resultat. Jurymedlemmene hadde ulike favoritter, og flere låter vekslet på å ha ledelsen underveis i avstemningen. Men til slutt var det «Ktheju tokës» som endte opp øverst på resultatlisten.

Bidraget, hvis tittel betyr noe slikt som «å vende tilbake til landet», er en dramatisk ballade med orientalske innslag. Artisten, Jonida Maliqi, er en erfaren sanger som startet sin karriere alt som 13-åring og blant annet har sunget Julie i den albanske versjonen av musikalen Romeo & Julie.

Hvorvidt «Ktheju tokës» skal omarbeides og ikles engelsk språkdrakt før den endelige versjonen er klar, gjenstår å se.

Del:
Relaterte artikler