Vi har hørt MGP 2019-låtene

Foto:NRK

Vi har i kveld fått gleden av å høre låtene til MGP 2019! Les, se og hør hva vi syns om dem i denne saken.

Blir det tidenes Grand Prix-finale?
I kveld var et knippe fans fra escNorge og Grand Prix-klubben på besøk hos Stig Karlsen på NRK. Der fikk vi lytte til årets ti finalister, og her er våre inntrykk etter første gjennomlytting.
 

Christian:

Da har vi hatt æren av å lytte til de utvalgte låtene til årets finale i Melodi Grand Prix den 2. mars. Og for noen låter vi har i år. En låt vil vinne men det er flere låter som vil kjempe om billetten til Tel Aviv. Framfor alt er sjangerbredden mye bredere enn i fjor. Her er det EDM, funk, hip-hop, punk-rock, country-ballade, rock og andre ballader. Alt holdes innenfor rammen av dagens musikk og har ingenting gammelmodig over seg. Ni låter er på engelsk og en er på klingende norsk.
For oss som lyttet til låtene var vi enige om at dette var det beste finale-heatet på mange år da det burde være noe for de fleste å like. Men selvfølgelig er det alltid noen som blir misfornøyde med både utvelgelsen, Stig Karlsen og NRK, fordi deres ønskesjanger eller artister ikke er med. Dessverre er det ikke mulig å få plass til alle i en finale med bare 10 låter. Man kan heller ikke ha med en sjanger om låtene ikke er bra nok. I år har det blitt satset mer på kvalitet enn de siste årene, noe man virkelig kan høre og man legger godviljen til. Dere kan alle glede dere til låt og artistslippet fredag 25. januar.

Artikkelen fortsetter under bildet.

escnorge

Stig Karlsen (foran) med gjengen fra escNorge og Grand Prix-klubben. Foto: Stig Karlsen

Mandy:
Jeg har de foregående årene vært positiv til låtene vi har fått presentert i MGP, men jeg skal ikke legge skjul på at enkelte har vært mye bedre i studioversjoner enn det vi har fått servert som en pakke på scenen i Spektrum. Som oftest har det vært et par låter som har skilt seg ut og vært soleklare favoritter, men i år tror jeg det blir vanskeligere å plukke ut forhåndsfavorittene før vi får sett alle låtene live. Dette er det sterkeste finalefeltet siden Stig Karlsen tok over roret som MGP-sjef.

I år skal jeg skryte litt ekstra over den jobben Karlsen har gjort. Jeg syns han serverer oss et variert startfelt med stor kvalitet over hele linjen. Det er større sjangerbredde enn i fjor og alle artistene er ganske solide sangere som kan levere live. Det er mange spennende navn med blant de ti finalistene, flere kjente og et par mindre kjente.
Da vi hørte de ti låtene ga jeg poeng på en skala fra 1-10 og jeg kan avsløre at jeg har hele tre 10-ere, to 8-ere, to 7-ere, to 6-ere og en 5-er. Ingen lavere enn 5 på min skala i år, og selv om det er lett å la seg rive med i et rom fullt av MGP-fans, så kan jeg med hånden på hjertet si at ingen av disse låtene er dårlige. Det er et solid startfelt der flere kan gjøre det bra i Tel Aviv. Det er bare å glede seg til pressekonferansen og låtslippet på fredag!

Artikkelen fortsetter under bildet.

escnorge 2

Skribenter og fans fra escNorge og Grand Prix-klubben. Foto: Stig Karlsen

Morten:
Jevnt over høy kvalitet og stor sjangerbredde, og selv om jeg føler at jeg sier dette hvert år, så tror jeg foreløpig det er et åpent spørsmål om hvem som får seg til Israel i mai.

Jeg kan naturligvis ikke røpe noe om artister eller komponister, men en liten refleksjon jeg skrev ned når jeg hørte låtene kan jeg komme med. Jeg regner med at låtene blir presentert i samme rekkefølge på fredag som jeg omtaler dem i.

Melodi 1 – Rotete låt med danse-vibber og interessant twist.
Melodi 2 – Funky låt som leverer, kanskje litt monoton.
Melodi 3 – Betagende og var låt, men med sterk rytme.
Melodi 4 – Endelig en rockelåt det svinger skikkelig av.
Melodi 5 – Svevende og rytmisk låt med masse energi.
Melodi 6 – Sterk ballade som ikke klarer å ta helt av.
Melodi 7 – Låt med masse attitude og kule rytmer.
Melodi 8 – Litt nedpå låt, men likevel med mye kraft.
Melodi 9 – Utrolig sterk, vakker og betagende ballade.
Melodi 10 – Energisk låt som blir en smule masete.

På nåværende tidspunkt er det låt 9 jeg heier mest på, men mye mulig jeg skifter mening etter hvert.

Gled dere til fredag da vet dere også hva jeg snakker om.

escNorge vil være til stede på fredagens artistslipp og dele det hele med våre lesere. Det blir intervjuer, live-stream samt bilder og annet snadder. Fredag ettermiddag vil Anders Tangen, Tommy Hansen og Mandy Pettersen lytte til og vurdere de ti låtene i en Facebook live-stream fra ca. kl. 16:00. Vi håper flere vil følge med oss på fredag og vi gleder oss til å høre hva dere syns om årets finalefelt.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien