Disse MGP-artistene blir med på Eurovision in Concert – om de vinner

I fjor deltok ikke den norske representanten Alexander Rybak på noen av Eurovision in Concert-arrangementene, eller Eurovision partyene før finaleuken. Vi har spurt samtlige av årets MGP-artister om de kommer til å delta om akkurat de vinner.

De siste årene har Eurovision-festen blitt utvidet til ikke bare å inneholde prøver, finaleuke og den store finalen til slutt. Flere artister har også de siste årene takket ja til å delta på Eurovision in Concert i Amsterdam og ulike party-konserter. Blant annet i London og Madrid. 

Mange fans savnet Alexander Rybak på disse i fjor. Han kunne ikke delta på noen av dem på grunn av andre oppdrag. I 2016 ble den norske representanten Agnete Johnsen rammet av sykdom og hun kunne heller ikke delta. Mens JOWST og Aleksander Walmann var med på absolutt alt med stor iver i 2017. De ga intervjuer på inn og utpust til nettsteder, fans, blogger og media og der det var en liten scene hvor det var mulig å delta, der var de. 

Vårt inntrykk er at det er viktig for fans og publikum at de norske artistene gjør hva de kan i ukene før finaleuka for å gjøre låta kjent blant det store Eurovision-publikummet, og kanskje også utnytte den muligheten dette kan gi til å få låta inn under huden, og komme i rett stemningen. 

Vi i escNorge intervjuet NRKs underholdningssjef Charlo Halvorsen tidligere i år og spurte han da om hva NRK forventer av artistene i tida før finalen når det gjelder å delta på denne typen arrangementer. Dette svarte underholdningssjefen da: 

– Artistene forventes å delta på endel arrangementer i forkant av den internasjonale finalen. Men det avtales i god harmoni. Artistene er også med for å vinne!  

Da gjenstår det for oss i escNorge å kontakte hver enkelt artist for å finne ut om de har tenkt på delta om de skulle vinne MGP. Den første konserten er Eurovision in Concert i Amsterdam 6.april. Deretter er det Eurovision Party i London 14.april og i Madrid 20.april 

Hank von Hell sier at han vil strekke seg langt for å være med på mest mulig.

– Hank vil ikke være vond å be om jeg kan være med å lage leven! sier Hans Erik Dyvik Husby på vegne av sitt alter ego, Hank von Hell. 

– Vi har snakket med plateselskapet og teamet og kommer til å strekke oss langt for å få med oss mest mulig, sier Husby. 

Carina Dahl sier hun kaller seg selv for «glippoman» og er livredd for å gå glipp av noe. 

– Jeg hadde aldri villet risikert å gå glipp av noe som dette! Jeg elsker jo å synge og reise, så jeg ville stille opp overalt om jeg fikk mulighetene!

Erlend Bratland sier at han selv med på ALT som kan sikre Norge best mulig plassering i ESC om jeg tar seieren i Norge.
– Jeg har ett supert team som er klare for å jobbe hardt, og jeg vil seff reise til London, Madrid og Amsterdam, og gjerne andre plasser om det trengs.

Chris Medina  sier til escNorge at han vil delta på alle arrangementene dersom han skulle vinne MGP 2. mars.

– Dette høres fantastisk gøy å gjøre, og skulle jeg vinne vil jeg gjøre alt jeg kan for Norge!

D´Sound svarer via sin manager at de er klare, men at det må fungere med den da i såfall tette tidsplanen og avklares økonomisk.

– Jeg har vært med på noen int. finaler gjennom årene, så vet hva som kreves i den tidsrommet frem til ESC-finalen, sier D´Sounds manager.

Ingrid Berg Medhus sier hun virkelig gleder seg dersom hun skulle vinne: 

– Jeg synes dette høres ut som en fantastisk ting å være med på og jeg ser bare på det som en stor ære å få kunne gjøre noe sånt om jeg skulle være så heldig å vinne i Norge! Så det vil være en selvfølge for meg å delta der.

KEiiNO er minst like klar via Alexandra Rotan:

– Både Tom og jeg reiste til flere store byer i Europa etter finalen i fjor, selv da vi ikke var vinneren  Jeg kan på vegne av gruppa si at vi sååååå gjerne vil gjøre alt vi kan for å opptre med låta på Eurovision Pre-Parties dersom vi skulle være så heldige å vinne 2.mars. Og vi gjør det ikke bare for å sanke stemmer, men også fordi det er utrolig moro å møte de andre artistene og en fantastisk opplevelse alle burde få med seg! For min del er jeg villig til å droppe alt annet for å gjøre det viktige forarbeidet før konkurransen!

Adrian Jørgensen er også innstilt på å gjøre det som skal til: 

– Hvis jeg vinner skal jeg kjøre løpet ut og være med på alt som lar seg gjøre! Representere Norge på best mulig måte.

Anna-Lisa Kumoji sier hun er til å regne med: 

-Om jeg skulle være så heldig å vinne finalen i spektrum, så er det klart at jeg vil følge opp på alt som er! Så da kan de regne med meg. 

 Kjetil Mørland bruker litt færre ord enn de andre, men er minst like tydelig. Noen ganger er det enkle ofte det beste. Dette er hans svar på om han vil stille på disse arrangementene om han vinner: 

– Selvsagt! 

Dermed fikk du kanskje ikke så mye hjelp, dersom du i MGP hadde tenkt å stemme på den blant artistene som ikke bare er med i finaleuka i Tel Aviv, men som også deltar der det er mulig på forhånd for å promotere seg selv, musikken, låta og Eurovision. For, etter at vi har kontaktet alle artistene så sier alle at de kommer til å delta. Selv om et par artister tar et bittelite forbehold om praktiske hensyn. Det ligger i så fall an til en fantastisk Eurovision-sesong. 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien