Slik blir oppkjøringen til den store MGP-finalen

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Mandag 11. februar starter NRK oppkjøringen mot den store MGP finalen som foregår lørdag 2. mars klokka 20.55. EscNorge kan i dag fortelle deg mye av hvordan oppkjøringen til finalen blir i år. 

Mandag starter NRK P1 med å spille samtlige låter fra årets MGP. Samtlige ti låter vil bli spilt en gang om dagen fram til finalen. Musikkprodusent i NRKP1, Finn Ulrik Berntsen, sier til escNorge at han synes det er et jevnt felt i år, men at Hank von Hell og Kjetil Mørland skiller seg mest ut.

– Jeg har ingen klar personlig favoritter før jeg har sett og hørt låtene live. 

Den store, unge musikkanalen P3 har på sin side ingen planer foreløpig om å spille årets låter, men musikksjef Daniel Ramberg sier de vil vurdere dette ukentlig. Han sier for øvrig at han synes det i år er flere låter som er veldig Eurovision og ikke prøver for hardt på å være «cross over hits» til radiospilling og strømmetjenester. 

– Jeg tror forsåvidt det er en fordel for låtskriverkonkurransen at de rendyrker det særpreget og ikke forsøker å treffe for mange flater samtidig, sier Ramberg

Musikksjef for NRK, Stig Karlsen, ser det litt annerledes og sier til escNorge: 

– Jeg mener vi er forbi den tiden der vi kan kategorisere noe som Eurovision-musikk. Jeg mener at både MGP og Eurovision i all hovedsak byr på popmusikk som folk flest lytter til. MGP og ESC har blitt et sted for moderne popmusikk av høy klasse. Riktignok er det enkelte låter som nærmest fremstår som «anthems» for Eurovision-sirkuset med klassiske knep som modulasjon, etniske virkemidler, og hvor musikken er skrevet for å kunne et lage et skamløst visuelt nummer. Eurovision trenger noen slike «tradisjonelle» showlåter også.

Stig Karlsen forteller videre at samtlige artister vil være gjester i Norges største radioprogram Nitimen, samt at de ulike distrikskontorene vil dekke «sine artister», og da vil selvsagt låtene bli spilt i den sammenhengen. 

Oppkjøring på nettet

Stig Karlsen forteller også at Norges største underholdningskonto, NRK Underholdning, i år vil være mer aktive i sosiale medier opp mot finalen. Dessuten gjøres nå artistene tilgjengelig for alle slags medier, både på nett og ellers for at flest mulig skal bli kjent med låtene, artistene og deres historie. 

TV-programmer

MGP er et TV-program, for de som lurte. Da blir det selvsagt også oppkjøring på NRK1 på TV.  Thomas Felberg, som for øvrig har en fortid som låtskriver i MGP 2012 sammen med blant andre MF-aktuelle John Lundvik, stiller med et «Tidsbonanza spesial» torsdag 28. februar, tilegnet kun til MGP. Gjester her kommer til å være Tor Endresen, programleder Heidi Ruud Ellingsen og Guri Schanke. 

På selve dagen lover Stig Karlsen mer fest og stil:

– I år blir det en event med rød løper, glitter og glam før den store MGP-finalen. Herfra lager vi et direktesendt vorspielprogram med artister, kjente og kjære gjester på vei inn til Spektrum.

Og, avslutter Stig Karlsen, jeg har mer på blokka.  

– Men det vil jeg ikke røpe riktig ennå. 

Årets låter ble presentert for publikum 25. januar og siden den gang har noen av dem oppnådd relativt høye strømmetall på YouTube og Spotify. Mest strømmet på Spotify og YouTube er «Spirit In The Sky» (KEiiNO) med drøye 100.000 strømminger på Spotify, og noen flere på YouTube. Så er det litt jevnere på plassene under. Der følger i synkende rekkefølge «The Bubble» (Adrian Jørgensen / Oda Larsen) og «Mr. Unicorn» (D´Sound).  

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien