Dette er årets MGP-vinner, om vi skal tro strømmetjenestene

Foto:NRK

Kan vi gjette vinneren av MGP 2019 allerede nå?

Ved midnatt 9. februar har vi gått gjennom antall avspillinger på alle MGP-låtene, både på YouTube og Spotify. Vi lurer på om tallene kan gi en indikasjon på om noen av de ti låtene kanskje stiller sterkere enn de andre, to uker etter at de ble sluppet.

Det ser ut til at fansen i år er ganske positive til MGP-låtene, i motsetning til journalistene og musikkanmeldere i de største avisene, og vi begynner kanskje å se at særlig ett bidrag skiller seg ut. Hvor enn man ser seg rundt, enten på Facebook, YouTube, Spotify eller diverse fan-grupper og forum – er det en låt som alltid blir nevnt.

KEiiNO og deres Spirit In The Sky får mye oppmerksomhet både her til lands og utenfor Norges grenser, enkelte snakker om en tilsvarende følelse de hadde i 2009 da de hørte Rybaks Fairytale i forkant av MGP-finalen. Av ren nysgjerrighet har vi tatt en titt på strømmetallene for å se om de er enige med stemningen blant fansen og ikke minst oddsen, nå tre uker før den norske finalen i Oslo Spektrum.

Dette er tabellen:

Som vi kan se er både oddsen og de foreløpige strømmetallene enige – KEiiNO og deres Spirit In The Sky leder overlegent med hele 233.098 avspillinger. MGP-veteran Kjetil Mørland med En livredd mann ligger foreløpig på en god andreplass med 69.838 og Adrian Jørgensen – The Bubble med 61.528 og D’Sound – Mr. Unicorn med 56.086 like bak der igjen.

Men har disse tallene så mye å si for selve resultatet i MGP?
Vi vet fra de siste årene at antall avspillinger ikke har stemt overens med den låten som til slutt har stukket av med seieren i Oslo Spektrum. 

Vidar Villa med Moren din vant ikke i fjor, det gjorde heller ikke Kristian Valen med You & I (2017) eller Freddy Kalas med Feel Da Rush (2016). Ei heller klarte Staysman & Lazz å vinne med En godt stekt pizza (2015). Vi har altså sett en trend der høyeste antall streams i forkant av MGP-finalen ikke har klart å gi oss noen god indikasjon på hvilken låt og artist som til slutt krones til vinner av MGP-pokalen og får billetten til den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest. I 2017 lå JOWSTnederst på oddsen, men de tok allikevel innersvingen på samtlige i finalen og stod til slutt på toppen av pallen.

Skal vi tro oddsen og strømmetallene er det altså KEiiNO med Spirit in the Sky som skal til Tel Aviv i år, men om dette stemmer om tre uker – det gjenstår jo å se. Fasiten får vi den 2. mars og i mellomtiden er det er bare å glede seg!

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien