Hør de serbiske låtene

Dagen etter MGP-finalen velger Serbia sitt bidrag – og kandidatene kan du høre allerede nå!

Serbias finale vil bli avholdt søndag 3. mars, med semifinaler den 27. og 28. februar. Mellom august og november i fjor ble 76 bidrag sendt inn til sangkonkurransen Beovizija, og nå offentliggjør RTS de 24 låtene de har valgt ut til å delta i semifinalene.

HER KAN DU HØRE LÅTENE!

Sangkonkurransen Beovizija ble avholdt hvert år mellom 2003 og 2009, og mellom 2007 og 2009 ble vinneren sendt til Eurovision. Etter 2009 tok Beovizija en lang pause, før den gjorde comeback i fjor, som nasjonal finale til Eurovision. Beovizija-låtene er kjent for å ha Balkansk preg, og fjorårets bidrag var det første på 5 år som ble fremført på Serbisk. I år har låtskrivere fra hele verden fått lov til å sende inn bidrag, men RTV krever at låtene fremføres av artister som er bosatt i Serbia, på et av landets offisielle språk.

Serbia kom i fjor på en 19. plass i finalen. De har deltatt som selvstendig nasjon hvert år mellom 2007 og 2019, med unntak av 2014. De er per i dag det eneste landet som har vunnet på første forsøk – og seieren til Marija Serifovic fra 2007 står enda som landets eneste seier og beste resultat. 

Hva syns du om låtene? Skal vil tilbake til Serbia igjen i 2020?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien